Big no 5 is coming up!

I mars firar jag och min älskade T fem år tillsammans. Det har varit fem år fyllda av kärlek, glädje och utveckling. Vi har gått från två unga 20-någonting studenter, som levde loppan under studietiden, till ett etablerat par med barn som närmar sig 30. Kompisar, fest och plugg upptog vår tid i början. Efter ett år tillsammans flyttade vi ihop i vår första andrahandsetta. Den sunkigaste ettan du kan tänka sig, men vad gör det när man är nykär? Efter ett tag fick vi tag i vår förstaandstvåa. Där utvecklades vårt förhållande till att ha varit en "ungdomsförälskelse" till ett riktigt förhållande. Vi började bli färdiga med våra utbildningar, T fick ett "vuxen"-jobb och vi var redo att ta nya steg i livet. När vi varit ihop i tre och ett halvt år kom vår lilla prinsessa. Det var stort. Vi blev en familj.

Just nu lever vi mitt i småbarnsperioden med allt var det innebär. T jobbar sjukt mycket. Vi har inte sovit en hel natt på ett och ett halvt år. Det är lätt att man fastnar i slentrianvardagen. Och glömmer bort den där pirrande nykärskänslan. Den kommer tillbaka så fort vi slappnar av. Nu har vi snart varit varandras allt i fem år och det tycker jag är väl värt att firas. Det vore underbart att komma iväg på en weekendresa. Som kärlekspar. Inte som föräldrar. Maja skulle få vara hemma med farmor eller mormor. Vi skulle kunna njuta av varandra, av god mat, en ny stad och självklart lite shopping 🙂 Spanien har alltid haft en speciell plats i våra hjärtan. Vi gillar klimatet, maten, folket och atmosfären. Ts farbror har bott där i många år så han har spenderat många skollov där. När jag var liten bodde mina farföräldrar i östra spanien, så jag har också varit där ett och ett annat påsklov. När jag o T firade ett halvår (för hundra år sedan typ :-)) var vi nere i södra Spanien. Därför vore det underbart att få fira fem år tillsammans i samma land.  Jag har varit i Barcelona en gång som tioåring. Jag kommer inte ihåg så mycket, men jag minns att det var runt påsk. Vi tyckte ju förstås att det var hur varmt som helst och gick omkring i shorts. Spanjorerna var inte benägna att hålla med, de tyckte snarare att det var isande vinter (det var väl cirka 15 grader), och gick omkring i täckjackor. Ja, det syntes väl att vi var turister. Det skulle vara underbart att få återuppleva staden nu som vuxen. Med mannen i mitt liv. En weekend dit är precis vad vi utlsitna småbarnsföräldrar skulle behöva.

Gissa om jag belv glad när jag gjorde mitt dagliga besök hos Engla och såg att hon hade en väldigt generös tävling. Vinnaren får ett presentkort på hela 10 000 (!) kronor på Airtours (det bolag jag flög med första gången jag åkte till Spanien, med min gammelmoster Dudda, utan mamma och pappa för att hälsa på min farmor och farfar). Wow! Det känns som om tävlingen är som gjord för mig och t!

Så här kommer min motivering Engla: Som smårbarnsföräldrar med sömnlöshet, rutiner, jobb och otroligt mycket kärlek glömmer vi ibland bort att vara sådär sprudlande kära. Men det kommer så fort vi slappnar av och stressar ner. I vår firar vi fem år tillsammans och vi är väl värda att fira detta med en underbar weekendresa till Barcelona, eftersom Spanien är "vårt" land. Ingen är tacksammare för lite lyx i vardagen än slitna, någolunda nya, föräldrar! Självklart följer datorn med, så det blir rapporter från resan här på bloggen!


Bild lånad av Airtours.se

5 tankar på “Big no 5 is coming up!”

  1. Åhhh, jag tycker att du (eller rättare sagt ni) är värd den där resan! Jag och min Peter firar sex år tillsammans på torsdag, vi har också tagit samma steg från ungdomskärlek till vuxenförhållande. Inga barn dock, men visst är det mycket som hänt på sex år. Fantastiskt och sjukt vad länge alltså! 🙂

  2. Linnea: Ja, jag tycker att han är duktig!
    Jennie: Åh tack, vad gullig du är! Sex år är inte illa! Grattis i förskott!
    Anna: Tack i förskott, spanien är ju lovely!
    Jessica: Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.