Frågor & Svar

Vad kul att ni hade lite frågor. Frågelådan är fortfarande öppen, så fortsätt fråga om du undrar något mer/ inte är nöjda med svaret.

Anonym: Berätta gärna om ditt liv "före" bloggen!

Stina: Oj, jag startade ju bloggen 2005, då var jag 22 år, så det är ju ganska mycket att berätta. Jag växte upp i en villaförort till Stockholm med mina föräldrar, min lillasyster (hon är tre år yngre) och vår golden retriver-hund Simba (född 2000). Jag gick ett år av gymnasiet på Svenska Skolan i London. På hösten 2003 började jag läsa Modernhistoria på Stockholms universitet. Jag började jobba extra på H&M i samma veva (Jag har "alltid" jobbat extra, sedan sommaren mellan nian och ettan på gymnasiet, först på McDonald´s, sen på Konsum och senast alltså på H&M). I mars 2004 flyttade jag hemifrån, till en andrahandslägenhet i Bredäng. En vecka innan jag flyttade blev jag o T ihop. Hösten 2004 började jag läsa på Södertörns högskola. 2005 startade jag bloggen.

Sofia S: Jag undrar om din framtid, vad är det för slags journalistjobb du vill ha? Eller är det ens det området som känns rätt nu? Är du sugen på att läsa mer?

Stina: Journalistiken känns helrätt fortfarande. Jag skulle helst vilja jobba inom magasinbranschen, och då allra helst någon föräldratidning (i alla fall just nu). Jag kan tänka mig att läsa något mer, kanske marknadsföring och pr, i framtiden. Men efter tre och ett halvt år på uiversitet och högskola är jag sugen på att testa vingarna på arbetsmarknaden och tjäna lite pengar 😉

  

Jessica: Börjar du bli sugen på syskon? 🙂

Stina: Inte just nu, jag vill gärna jobba lite först. Personligen har jag aldrig förstått tjusningen med att få barn tätt. Min kropp tog ganska mycket stryk under graviditet och förlossning, så jag vill ge både kropp och själ en chans att läka ordentligt. Om jag får drömma får vi ett till barn när Maja är 4-5 år.

  

Petra: Hur länge tänker du vara mammaledig med Maja?

Stina: Som det ser ut nu, ska jag vara hemma till 1 juni. Sedan ska pappa T ta över tills Maja börjar på dagis i augusti. Men det beror lite på, jag söker jobb för fullt och i min bransch (och i världsläget) har man inte råd att vara kräsen. Får jag ett jobb som startar innan 1 juni får vi ta det då och tänka om när det gäller föräldraledigheten.

  

Sofia*: Hej Stina! Är lite nyfiken på hur du och din T träffades?

Vickan o Oliven: Hm.. vad ska jag fråga dig som jag inte vet. Jo, Hur träffades ni?

Stina: Under höst och vinter 03/04 var jag ute på krogen ganska mycket. Vi var ett ganska stort gäng (cirka 10 pers) som gick ut tillsammans. Jag hade blivit medbjuden av en kompis, och T likadant. Vi umgicks i ett halvår innan vi båda förstod att vi skulle vara mer än vänner. Då var jag 21 och T 23. Nu har vi hängt ihop i nästan 5 år.

Eva: Hej Stina!
Vilket är ditt absoluta drömjobb?

Stina: Oj, vilken svår fråga. Hm, drömjobb just nu skulle vara att vara en heltidsanställd bloggerska. Det skulle vara riktigt roligt. I framtiden vill jag gärna testa på att jobba på stora publikationer, både i Sverige och utomlands, då allra helst som stylist. Eller ha ett eget tv-program, som "Martha Stewart show" eller "Efter tio". När jag "tröttnat" på journalistiken skulle jag gärna öppna en livstilbutik. Eller sadla om till lärare. Som du ser finns det många drömjobb. Förut hade jag som mål att starta upp Svenska Vogue, men jag tror, ärligt talat, att jag inte skulle vilja göra det längre. Men, vem vet.


Emelie: Hej Stina!
Jag undrar om du gått någon journalistik utbildning och vart i såfall? Jag har letat lite men hittar inte riktigt något seriöst! Kram Emelie

Stina: Jag har läst Smahällstudier med praktisk journalistik (det heter något annat nu) på Södertörns högskola. Andra bra journalistikutbildningar hittar du på JMK och Poppius.

Frieda: Hej! Jag undrar hur ni gjorde när maja lärde sig att sova hel natten. När flyttade ni henne till eget rum?
Kram

Stina: Maja har bestämt ganska mycket själv. Hon sover fortfarande inte hela natten alla nätter, men kanske 3-4 stycken helnätter i veckan. Oftast brukar det räcka att peta in nappen igen när hon skriker till på nätterna, andra gånger får hon komma över och sova i vår säng. Allt började nog med att hon slutade äta på nätterna när jag slutade amma i april, när hon var cirka 6 mån. Sedan har sömnen blivit bättre och bättre. Den blev ännu bättre när hon fick eget rum. Hon har själv styrt sina läggtider, nuförtiden, sedan cirka två veckor tillbaka, somnar hon på en sekund, utan ett knyst, i sin egen säng, efter välling vid 19.30 och sover till 07.30. Hon fick eget rum när vi flyttade till en större lägenhet, en vecka innan hennes ettårsdag. Hade vi haft möjlighet hade hon fått eget rum tidigare, kanske vid 9-10 månader, men det kan man aldrig veta.

  

Emelie: Hej Stina!
Vill bara säga att du har en mysig och superbra blogg 🙂 Jag tänkte bara fråga.. Vad hade ni mer för namnförslag när Maja kom? Vad hade ni för flick – och pojknamn? 🙂
Kramar Emelie

Stina: Vad kul att du gillar bloggen! Vi hade lite förslag, men Maja var det enda namn som vi var överrens om 🙂 Och hon såg verkligen ut som en Maja när hon kom. Jag var inne på Smilla o Molly (fortfarande en favvo, får vi en tjej till kommer det bli operation övertalning ;-)). Eftersom vi fick reda på att vi förmodligen väntade en tjej redan i v 21 hade vi inte många killnamn. Vi var lite inne på Bertil (efter Ts farfar) eller Ivar (efter min morfar), men vi hade inga "seriösa" namnförslag.

7 tankar på “Frågor & Svar”

  1. Åh vad skönt att se att det finns fler än jag som tycker att det känns "onödigt" att klämma in ett syskon så fort det första barnet närmar sig tvåårsdagen. Verkar som att väldigt många anser att syskonen inte har något ut av varandra om de inte är supertätt. Jag känner att syskon kommer komma olika bra överens/tycka att det är intressant att umgås med varandra i perioder hur man än gör, bara det att de kanske infaller olika beroende på hur många år det är emellan.

    Roligt med frågestund! Kommer dock inte på någon fråga just nu…
    Kram Caroline

  2. Vi är inte heller sugna på barn (om man har lyckan att kunna bli gravid igen) tätt annars är det väl det vanligaste 🙂 Hoppas du hittar ett bra jobb inom din bransch!

  3. Vad kul att du också gillar Molly! Min hund på 8 månader heter nämligen Molly.. 🙂

    Tack för en inspirerande blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.