Söndag förmiddag+scones recept

Det är alldeles tyst här hemma. Bara diskmaskinen och tvättmaskinen som avger ett hemtrevligt brummande. Lillsessan snusar middag i sin säng, storprinsen gör likadant i sin. Jag är färdig inför biobesöket, så nu kan jag, med extra gott samvete, njuta av lite egentid. Svärmor kommer om en stund, hon ska barnvakta. Jag tror att vi ska se "Gomorra", tror att den passar oss (T är maffiatokig).

Imorse var det min tur att ha sovmorgon. Och trots att Maja hade högljud telefonkonferens (hon fullkomligt tjuter av glädje när hon låtsaspratar i telefon – undrar vem hon pratar med?), lyckades jag sova till tiosnåret. Oh så skönt. Jag klev upp, fixade mysig sconesfrukost (det blev sjukt många scones av receptet) som vi åt framför intervjun med Lisa Marklund på Nyhetsmorgon. Tyvärr har jag hängt med dåligt i debatten, jag skyller på att jag fortfarande lever i min mammabubbla. Men det var "skönt" att se Marklund besvara kritiken. Det måste ha varit tuffa veckor för alla inblandade.

Jag fick förfrågan om att lägga ut sconesreceptet igår. Det är Leilas recept o enligt henne ska det bli 6 scones, men för mig blev det minst det dubbla.

Du behöver:
♥  7½ dl vetemjöl
♥ ½ tsk salt
♥ 1½ tsk bakpuver
♥ ½ dl råsocker (jag hade inget hemma, så jag tog 50/50 strösocker o farinsocker)
♥ 125 g kallt smör
♥ 1 ekologiskt ägg
♥ 2 dl mjölk

ägg, mandelspån o råsocker till pensling (jag tog bara ägg).

 

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop de med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätska och de torra ngredienserna till en deg.
6. Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär dem i trekanter eller stansa ut ringar (jag använde ett vinglas).
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och stör över mandelspån och råsocker.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Källa: A piece of cake

6 tankar på “Söndag förmiddag+scones recept”

  1. Donnasandra: M, riktigt gott var det!
    Alexandra: Ja med, snacka om att man blir fikasuen så fort man kikar i den.
    Sophie: Nej, jag använder ett vinglas o skär ut degen. Det går ju förstås lika bar med en pepparkaksform, men någon sådan hade jag inte.
    Emma: Hihi, vad kul att ni ocksp fick äta scones.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.