Årskrönika!

Vad passar bättre än en summering, så här på årets sista dag?

Januari

Maja är ynka tre månader när det nya året kommer. Under årets första månad provar hon att sitta i barnmatstol, tränar nacken, övar på att inte sova – till mamma o pappas stora förtret. Hon råkar ut för sin första förkylning. Jag och Maja blir mer och mer sociala och finner nya mamma-bebis-kompisar. Vi testar på barnvagnsbio, mamma-barn-gympa och lattemammalivet. En lugn och skön månad med andra ord.

Februari

Maja får första smakportionen, banangröt. Sådär tycker sessan, men materiet har utvecklats väl o nu är det mest "mmmm" åt allting (förutom ärtor, de åker ut med en gång. Ännu en lugn månad, vi myser mest omkring med promenader. Träffar lite kompisar eller stannar hemma bara vi två. På helgerna njuter vi av att vara en liten egen familj.

Mars

För blogglivets del började mars månad ganska trist. Jag blev bestulen på bilder. En tjej utgav sig för att vara Majas mamma, men kallade henne för något annat. Så trist, och så läskigt. Jag polisanmälde, men så klart hände inget. Sedan dess har jag sluppit hitta mina bilder någonstans där de inte ska vara. Men vem vet, det kan ju finnas fler tjuvar där ute.

Annars försvann månaden i ett virvarr av mamma-bebis-dejter, shopping och dopplannering. Vi börjar på babysim – mycket uppskattat av hela lilla familjen, Maja lär sig sitta och vi åker till Göteborg över påsk och ser herrfinalen i VM i konståkning.


April

I april blir Maja 6 månader och jag 25 år. Tänka sig att jag skulle vara mamma vid 25! För bara några år sedan var jag helt säker på att jag skulle följa strömmen som alla andra: Utbildning, karriär och bröllop. Sen vid typ 35 kanske fundera på barn. Jag är så glad att det inte blev så! Att vara mamma är underbart, och att vänta 10 år till? Nej, jag vill ju ha fler barn, o nu har jag "råd" att sprida ut det roliga.

I slutet av månaden drar vi till Egypten.

Maj

Maj blir verkligen picknickens månad. Vi hänger mest i Vasaparken med toppensällskap. Sol, sandysmackor och mycket tjejsnack – kan det bli bättre?

Maja gör sitt första skanskenbesök en sjukt kalla majdag. Hon var mer intresserad av sina egna vantar än av djuren, men det hinner nog ändras till i vår.

Jag går med Sophie o Mia på bloggmingel, kul att träffa andra bloggerskor, o kul att få lite Stina-tid.

Vi köper ny vagn. Underbara, fantstiska buggan. Om vi får fler barn ska vi definitivt ha en sådan från början. Bättre vagn har jag inte upplevt!

Juni

Datorn är trsaig, så bloggen tar ganska mycket semester. Jag hinner gå på min kusins bröllop, vi njuter av svenska sommaren och tar det mest lugnt.

Juli

Maja lär sig ställa sig upp mot möbler.

Hela lilla familjen tar semester o drar till farmors lantställe.

Augusti

Sista sommarmånaden! Lillan lär sig mer o mer. Vi hänger på Aquaria, i Rosendal och träffar kompisar.

Maja får sin första tand.

Det bästa av allt: Vi köper lägenhet!!!

September

Vi börjar äntligen hänga på Öppna förskolan. Bra för Maja att träffa barn och bra för mamman att träffa föräldrar. Ofta ser dagen ut så här: Vi vaknar runt sju, efter frukost o mornande går vi ner för backen till öppnis, där stannar vi till lunch. Efter lunch däckar Majsan och sover utmattad efter all lek i två timmar. Då kan mamman äta lunch, softa och kika på Days of our lives 🙂

Maja lär sig gå.

Oktober

Maja fyller ett år! Vi firar med bullar på kanelbullens dag i nya lägenheten. Så trevligt att hålla kalas!

Vi bekantar oss med vårt nya kvarter. Lekplats, öppna förskolan, badstrand och shoppingcentrum finns inom gångavstånd. Nice!

Jag börjar jobba minilite, en helg i månaden.

Vi hinner med mer skansen.

 

November

Vi åker till västkusten för att ha släktkalas. Maja uppför sig exemplariskt hela resan. Charmar alla på sin väg och är på tiptophumör. Toppen då vi inte har T med oss.

Vi hänger förstås med våra mamma-bebiskompisar. Småtjejerna har blivit så stora nu!


December

Premiärbesök på akuten. Maja är tokmagsjuk o får inte behålla någonting. Det hela slutar med att hon blir inlagd med dropp. Det här är nog det tuffaste jag varit med om som mamma. Usch.

Jul! Underbara jul!

Gott nytt år allihopa! Välkomna tillbaka 2009!

7 tankar på “Årskrönika!”

  1. GOTT NYTT ÅR!

    Det är så roligt med tillbakablickar! Jag kommer ihåg den där bilden i babysittern där hon får smakisar =) Tänk vad livet ändras hela tiden iom att de små växer… suck

    Kram kram

  2. åååå jag blir alldeles sentimental av att tänka tillbaka på året som varit, vilket år!!! tusen tack för alla fina dagar. nu ska vi bekanta oss med våra två favoritjulklappar, en nikon d80 och en kitchen aid. vi kom precis från landet och livia sover sen middag, lilla sjuka snuttan. kramar i massor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.