Julfinare hemma


Så här fint fick vi i sovrumsfönstret idag tack vare kära pappa.
Fick dock inte riktigt till bilden…

Idag var min fina pappa här på lunch. Så mysigt, han hade köpt med sig urgod mat från Sickla (panbiff, svampsås, tomatsalsa o ungsrostade potatisar med oliver, soltorkade tomater och fetaost. Och till efterätt – citronmarrängtårta! Mums!) Han tyckte att det såg lite tomt ut på julfintfronten – har bara fått upp adventsstjärnor än så länge – så han tog med mig och Maja till Plantagen som ligger bara en bit bort på gatan för att införskaffa lite grönt. Finfina vita julstjärnor i lika fina vita fyrkantiga krukor fick jag. Tre stycken, har två i vardagsrumsfönstren och en i sovrummet. Vi fick även amaryllisar i en kruka som står på köksbordet. En fin julkrans fick också följa med. Den ska jag försöka få upp på ytterdörren imorgon. TACK snälla, snälla pappa! Jag ska verkligen försöka hålla de fina blommorna vid liv!

Nu pågår nattning av Maja här hemma. Det går inte bra. Hon fullkomligt vägrar att sova. Men jag känner att jag måste ta striden ikväll. Vi har varit alldeles för mesiga de senaste kvällarna, så hon har blivit lite bortskämd. Vi håller på att gå över från två till en sovning per dag, tror att det är det som är boven i dramat. Aja, får bita ihop och hoppas att vi kommer in i bra rutiner snart. Men det skär i mammahjärtat när hon är så ledsen och arg.

5 tankar på “Julfinare hemma”

 1. Hej på er!
  Hoppas ni mår bra? Blev jättefint med julblommorna! 🙂 Jag har också varit lite dålig med pyntet inför denna jul, kan bero på att jag nu jobbar o inte riktigt har tiden.. Men men! 🙂

  Om det lättar något så var det precis likadant med Hedda när hon gick över från två till en sovstund, antagligen blir de lite övertrötta och därför också envisa med att de absolut inte ska sova. Men som du säger, det är nog lika bra att ta striden så att man kommer in i de nya rutinerna! 🙂
  Ville bara skicka över en kram och hoppas ni får en bra lucia i helgen! KRAMAR

 2. Lika bra att ta striden med en gång. Det går ju ganska fort att få till det igen =)

  Va snällt av pappsen att köpa lite blommor! Det blev jättefint!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.