Tävling!

image1165
Att fylla år innebär ju förhoppningsvis presenter. Nu är det din tur att få en present! Idag lottar jag ut boken "En shoaholic i New York" av Sophie Kinsella.
"Rebecka Bloomwods liv är perfekt, Hon har ett bra jobb som ekonomirådgivare på morgonteve, hennes bankkamrer är snäll mot henne och nu kanske hon till och med kan få fortsätta sin karriär i New York! När hon åker dit tänker hon verkligen besöka alla viktiga platser såsom Frihetsgudinnan och Guggenheimmuseet. Men först måste hon så klart till Saks och sen Bloomingdales…
   Kommer Rebecka verkligen att kunna leva upp till sitt nya motto: ’Köp bara det du verkligen behöver’?"

Nu har du chansen att vinna den här roliga boken. Allt du behöver göra är att ge mig ditt bästa restips. Jag är inte ute efter vilken stad som är trevligast att åka till utan tips som gör resan lättare. Packningstips, flygtips, bra-att-ta-med-sig-när-man-har-småbarn-tips… Lämna ditt tips i kommentarsfältet så är du med och tävlar.

Tävlingen pågår till torsdag klockan 16.00

Lycka till!

18 tankar på “Tävling!”

 1. Nu har jag visserligen inte varit ute o rest någon längre sträcka med min son. Men jag har fått det här tipset av andra: Se till att göra resan till vad den är. Även om flyget är försenat, Maja ledsen och trött, hotellet inte uppfyller era förväntningar eller liknande. Strunta i det och njut av att ni är en sådan underbar familj och att ni har sådan tur som har varandra! Kram Carolina

 2. Måste tillägga en sak: Egentligen är det inget resetips, utan ett vardagstips också! Något man ska tänka på varje gång något jobbigt händer!

 3. I handbagaget: Badkläder, mediciner, barnmat, ett ombyte, telefonnummer till bank och försäkringsbolag. Resten av kläderna blandade i ens egen och ressällskapets väska. Då blir inte de första dagarna förstörda för att man råkar ut för stt ens väska försvunnit på vägen. Istället för att stå och vara nervös som de andra, kan man till och med hoppas lite på att den försvunnit: många försäkringsbolag ger en 2500:- i shoppingersättning första dygnet och ytterligare 2500:- nästa dygn. Kommer väskan som vanligt har man ju ändå inte förlorat något på att ha det nödvändigaste i handbagaget. Win-win helt enkelt.

 4. nu har jag bara rest inrikes med Alvin och har alltså inte haft så långa flygresor. Men en sak som jag har insett är att det är rätt smidigt att ha något att fästa leksaker i på planet. Jag har satt ett långt snöre i någon/några leksaker åt Alvin – för det är tusan inte skoj att krypa på alla fyra och söka efter leksaker under de andra passagerarnas stolar.Sen har jag haft med en mysig filt på planet åt A som han fått gömma sig i när han blivit trött..för att få lite lugn och ro och kunna somna.sen lite basic tips är att ta med något som maja kan dricka på planet, vid start och landning, för att tryckutjämna – som jag har förstått det så fungerar inte alltid napp för tryckutjämning eftersom barnet inte sväljer då.Hoppas ni får en riktigt bra resa!

 5. Den helt oslagbara fläkten som man kan plocka isär och montera ihop bäst man vill. Smidig och enkel att ta med sej och tar ingen plats. Bra för hela familjen!Hade själv bokat ett hotell förra sommaren i Tunisien med AC. Shi fick vi. (Lurendrejeri var det de höll på med där) Jag på tjocken och min kille tål inte värme så bra. Tackade mej själv varje dag därnere att jag tog med mej en fläkt. Den var räddaren i nöden.Eltejp kan vara bra att ta med också ifall den skulle vandra när den är igång. Så kan man surra fast den.

 6. Mitt tips är åka tåg/buss, man glömmer det man har bil. vet inte hur du har det. Men min Abbe har tycker att åka buss och tåg är lyx. Han är 6 år gammal. och i helgen var han i fjällen med farmor och då flyg de. Men det som är a och o är våtservetter i väskan. Nu ska du ju utomlands och det har vi inte varit. men nu när abbe var i fjällen sa jag att de kunde kasta vinterskorna däruppe så de fick plats med annat hem. Och här kör vi bara gummistövlar nu. Så ta med saker som du inte måste ha med dig hem pga vill ha med annat hem./Ahnna

 7. hej. jag har precis införskaffat hennes andra bok, en shopaholics bekännelser tror ja det var den hette. ska bli kul läsning, hade vart toppen att ha dem båda. Jag har inga barn själv, men jag vet att min mamma alltid hade med sig något när vi skulle iväg som vi (jag och min syster) kunde pyssla med när vi skulle resa någonstans. Barn blir ju lätt rastlösa och då lite gnälliga, så en pysselbok med stickers, karamellask eller vad man nu kan hitta på för kul till barnen så dem håller sig lugna och stimulerade under resan.Hoppas på vinst och att du får trevliga resor i framtiden.

 8. Hej och grattis i eftersott.Vi har rest väldigt mycket med vår son. Både långflyg (Hawaii ca 24 timmar) och kortare resor. Eftersom Maja fortfarande är så liten är det egentligen inte så mycket ni behöver tänka på mer än att ha med lite blöjor (finns alltid att köpa på plats, kolla dock priset innan). Ett tips är att packa ner 1 paket och lägga i vagnen som ni checkar in. Babybjörn kan vara skönt att ha med om det är dåliga vägar att köra vagnen på när ni väl är framme. Om ni kör med välling så är det ett måste att ta med, brukar nämnligen inte finnas att köpa. Barnmatsburkar finns nästan alltid att köpa, men ta med några favoriter som ni kan använda er av i början. Ta även med lite leksaker. Det viktigaste tipset är att ändra sina reseförväntningar till saker och ting som kan anpassas till barnet. T.ex om nu inte Maja vill sova när det är dags att äta middag och är lite gnällig, köp hem lite middagsmat istället och sätt er och njut på balkongen. Hur härligt som helst istället för att sitta bli stressad på en restaurang med ett gnälligt barn.Solkläder och den där sittsäcken är toppenbra köp, ni kommer inte ångra er!Ha en jättehärlig resa! Själva så planerar vi en långresa (Hawaii) till årskiftet då är min dotter runt 1 år och grabben 4 1/2. Längtar….

 9. Grattis i efterskott!Vårt bästa restips är att ta med bärsele, har nästan inte använt den alls innan vi åkte, men den var verkligen super på resan!!! På flygplatsen, i affärer, sevärdigheter osv när siri tröttnade på vagnen hade det blivit jättejobbigt om vi inte haft med oss den.

 10. hejsanAtt resa med små barn är underbart och ett minne både för Er och för barnet. Vår mellan dotter var 7 månader när hon åkte till Grekland första gången. Det gick super. Hon hade ett eget litet handbage, med saker till henne så att de snabbt gick att få tag på. Någon ny liten leksak. Hon gillade saker att plocka med då. En liten burk att stoppa någon liten plastfigur i eller liknande. Hon plockade den upp och ned flera gånger på resan. Våtservetter är också kanon för alla eventuella händelser. Sedan är nog ett glatt humör det bästa. Att inte tappa res glädjen fastänn kanske någon ”sur” person blänger lite då barnet kanske skriker. På sin första långa flygresa lekte vår dotter, sedan åt hon lite smakportion och välling och sedan sov hon ändå till vi klev ut ur flygplanet. Innan hon skulle somna så grät hon lite. Det gick jätte bra och vi tog biler från hennes första flygresa, något som uppskattas nu då hon är äldre. HA EN TREVLIG RESA:-

 11. Mitt bästa tips för en bra flygtur och bättre resa är att man ger varandra små presentpåsar. jag och min pojkvän gjorde det när vi åkte till Tunisien. Han hade köpt ut några saker som han trodde jag skulle uppskatta under flygresan; favoritgodiset, 2 tidningar och en rosa bindel + kudde så man kunde sova om man ville. Jag gjorde samma sak för honom. Blev en mkt roligare flygtur eftersom det är roligare att ge bort saker samt att ngn annan köper saker till en själv

 12. Gud va massa smarta packnings-, flygplans- och praktiska tips men jag tycker nog att det förstör lite av själva grejen att resa!Har själv varit ute på en riktig låååång resa o ägnade flera veckor åt att packa, skriva listor, gå igenom allt in i minsta detalj så när jag väl satt på planet på väg mot mitt livs resa och alla drömmars resmål hade jag bara panik. Tänk om jag hade glömt nåt viktigt?, fick jag med det? Packade jag ner hotelladressen? osvSjälva poängen med resan försvann och det tog nästan en vecka innan jag ”landade” och började njuta av min resa. Mitt bästa tips är därför att strunta i alla tips, njut av att ni ska åka iväg, det andra ordnar sig alltid. Livet kommer inte i repris…Ha en skön och avkopplande resa!/Petra

 13. Det kan låta klyschigt, men det är enkelt, snabbt och väldigt effektivt: vatten och lotion! Flygplansluft torkar ut kroppen både inuti och utanpå, och som vi alla vet, ifall kroppen inte mår bra så är det svårt att njuta av det andra omkring oss, som en bra bok eller lekar. Därför tycker jag att detta är det viktigaste för mig. Så går resten av sig självt!

 14. Såna där hörselkåpor för bebisar. Har visserligen aldrig flugit med dottern, men när vi åkte tåg och väntade på stationen och på tåget var de kanon. Massa utrop i högtalaren, tåg som dundrade förbi och folk som drog sina väskor. Det i kombination med en bebis som skulle sova gjorde hörselkåporna guld värda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.