Vår dag

28524-1159
28524-1160

Idag tjuvstartade vi med sittdelen, på prov. Tyvärr måste jag säga att varken jag eller Maja blev särskillt imponerade. Maja satt illa och jag tyckte att den var krånglig och bökig att ändra ryggläge, knäppa av och på "footsacken" och den var tung att köra (bara vagnen väger cirka 16 kilo). Lägg til en ganska stor bebis därtill och ni förstår vad jag menar. Usch. Jag blev riktigt besviken. Liggdelen har jag varit så nöjd med. Men sittdelen håller inte alls samma standard enligt mig. Ful är den också. Så imorgon byter vi tillbaka till liggdelen igen (Maja låg ner nästan hela tiden ändå). Dagens stora mission var att ansöka om pass till Maja. Jag fick tjuvkika på passfotot. Hon blev sååå söt. Efter passökeriet på Kungsholmen gick vi till Babyland i Vasastan. Vi behövde handla lite saker som är bra att ha i Egypten. Här kom dagens andra besvikelse. Servicen på Babyland var under all kritik. De var absolut inte otrevliga. Men personalen kändes så oinspirerad och uttråkad. Jag har mött detta beteende i de flesta barnbutiker jag varit i. Vad är grejjen? Butikerna är alltid röriga också. Dyrt är det med. Underligt! Lite shopping blev det trots allt, även om UV-skyddet till vagnen som jag tänkt köpa var slut hos leverantören.

28524-1164
Solglasögon, en sack’n’seat (en slags resestol som man trär över en vanlig stol – Urpraktiskt!), Myggnät (Hade hoppast att Maclaren hade ett eget myggnät, de hade de inte, men å andra sidan kan vi ju använda detta till den andra vagnen också) och en långärmad UV-tröja och byxor med långa ben (settet har spf 50).

28524-1163Så här fin är Maja i sina nya glajjer, som hon hela tiden tar av sig, hur ska det gå?
Efter shoppingen kom jag på att jag inte ätit någon lunch, så vi dök in på ett café. Vid bordet brevid satt ett gäng (bakfulla) tjejjer som diskuterade gårdagskvällen. Maja tyckte att de var sååå spännande och tittade på dem hela tiden.
28524-1162En cola zero och en keso/avocadociabatta blev min sena lunch.
28524-1161Maja var så go och satt snällt i en stol och lekte medan jag åt.

20 tankar på “Vår dag”

 1. Det verkar som om ni haft en mysig dag!Tråkigt att du inte gillar sittdelen. Om du funderar på att byta vagn kan jag varmt rekommendera Bugaboo, en underbar vagn att köra (lättviktare och svängbara hjul). Dessutom är den toppen för barnen att sitta i eftersom den är ergonomiskt formad och inte helt platt.

 2. Jessica: Tack för tipset! Buggan har verkligen växt i mina ögon. Gillade den inte alls när jag var gravid, men nu har jag verkligen förstått alla dess fördelar. Snygg är den med! Om vi får fler barn tänker jag verkligen propsa på en buggaboo.

 3. Och då kommer jag med ett litet tips jag med.. Urban Jungle har vi och den är superbra! Vi är verkligen jättenöjda. Trehjuling som är stabil men smidig! :-)Hoppas ni hittar en vagn ni gillar! KRAM KRAM

 4. Jag tyckte också att kronans sittdel var lite trist först men nu gillar jag den faktiskt! Har du spänt fast sufletten ordentligt i bak, så den liksom följer med när du drar upp ryggstödet i sittläge? Tog ett tag innan jag fattade hur den skulle sitta, var som en lös påse först. Sen tycker jag footsacken är ful, använder inte den. Kör åkpåsen istället! När du inte behöver använda åkpåse längre kan du dra loss den det övre locket och endast använda den som sittdyna istället. Visst kronan är inte den absolut smidigaste vagnen men väldigt bra för långpromenader i skogen och när man storhandlar. Som komplement har du ju din maclaren. Den funkar ju alldeles utmärkt även i stan. Köp inte en ny sittvagn innan du hunnit använda den ett tag, kanske kommer du börja gilla den. Tycker själv det råder lite av en barnvagnshets i min mammagrupp. Det räcker liksom inte längre med en eller två barnvagnar.Lycka till!

 5. Sofia S: Vad kul att ni är nöjda med UJ. Jag vill dock ha en vagn som jag kan vända Maja mot mig. Men den verkar jättesmidig!MiaShopping: Visst gick man bara på liggdelen när man köpte vagnen? Buggans sittdel är ju urtjusig!Angel: Tackar!Ina: Jag tror att jag ha lyckats spänna fast ”påsen” till sufflet riktigt (är lite irreterad på Kronans dåliga instruktioner). Smart det där med åkpåsen! T är inte alls inne på samma spår som mig, så vi kommer att behålla Kronan. Men om det blir fler barn vet jag precis vilken vagn jag vill ha.

 6. men lilla söta tjejen!!! Synd att du inte trivs med sittdelen :-/ Kan man inte sätta resår band på solglasögonen så att hon inte får av dem lika lätt?

 7. Lilla gosan! Vad söt hon var i sina glajjor :).Jag fattar inte heller varför just personal i babybutiker verkar så trista och oinspirerade. Det rä ju inte direkt så man känner för att shoppa loss där

 8. Hej hej. Maja är verkligen helskön i sina nya solglasögon 🙂 Ser även att det är din dag idag så jag passar på att skicka ett stort Grattis! Hoppas du får en riktigt bra dag

 9. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN STINA!!!!!!!!!!!!!!! Hoppas ni har en mysig dag och du får fin present :-)cooooool maja är i brillorna, så sött så man smäller av 🙂 jag skulle vilja ha såna med gummiband runt om så inte oliven kan pilla av sig sina…kramar från oss!!!!!

 10. Grattis på 25årsdagen! :-)Ang UJ så håller jag med dig, jag tyckte också det var skitjobbigt ett tag och vår sååå nära på att beställa en Bugaboo men nu har jag vant mig. Men som sagt, blir det syskon (vilket vi hoppas) om ett tag så vet jag också vilken vagn det kommer bli! 🙂

 11. Marie: Tusen tack!Sara: Det fanns sådana med resår också, men fåfänga jag tog det ”snyggaste”. Kanske ska byta till de mer simglasögonliknande glajjerna.Anna: Nä, o ändå gör man det. De har ju allt man behöver. Suck! Måste dock slå ett slag för Sprall uppe på NK. Var där igår, grymt bra service och vi fick hjälp av en urtrevlig tjej.Lisa o Alvin: Tusen tack för gratulationen! Visst är hon en riktig snygging ;-)?Vickantikkan: Tack vännen! Jag funderar på att byta till ett par med gummiband.Ahnna: Tack tack!Linda: Vi hr en åkpåse, men den är ju så varm, footsaken är ju mest vindskydd.Sofia S:Hihi, jag antar att vi om vi får fler barn kommer att ratta runt med likadan vagn 😉

 12. Ett STORT grattis till dig pådin 25-årsdag! – i förskott ;)Vad söt Maja var på bilderna i vagnen verkligen, hon blir säkerligen Egeyptens tuffaste brud, haha!Hoppas ni har det bra i det fina ”vårvädret”Kram från Linda 🙂

 13. Grattis i efterskott! Hoppas du hade en underbar dag!Vad fick du ge för soldräkten om man får fråga? Hittade bara kortärmade på en annan Babyland – som för övrigt var nästan lika oinspirerande. 😉

 14. Jag har också Kronan och älskade liggdelen men tyvärr är jag inte alls lika förtjust i sittdelen. Funderar på om vi ska byta och i så fall blir det ”Buggan”, men som någon skrev, prova ett tag så kankse den känns bättre efter ett tag. Kram J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.