Bulgursalladen

Recept på bulgursalladen som jag åt till middag i fredags efterfrågades. Här kommer det:

Till cirka 4 portioner

Det här behöver du:
Bulgur/Fullkornsbulgur
Gul paprika
Röd paprika
Cocktailtomater (cirka 3/4 pkt)
Sugersnaps
Avocado (2 st)
Baby spenat

Gör så här:
Koka fullkornsbullgur/vanlig till 2 portioner (anvisningar finns på förpackningen)
Dela tomaterna. Skär upp resterande grönsaker i bitar (storlek efter behag, jag vill ha dem ganska små) Spenatbladen används som de är. När bulgurn är ljummen blandar du allt i en trevlig skål.

Som sås/dressing kan du använda det du tycker är gott. Jag gillar fetaoströra (smula ner fetaost i creme fraiche, smaksätt med salt, peppar och lite tomatpuré samt vitlök) eller guacamole (brukar latgöra med kryddmix).

Servera till tex. Lax, grillad lammkorv, kycklingfilé, rostbiff eller annat du gillar.

Smaklig måltid!

4 tankar på “Bulgursalladen”

  1. Det där måste jag pröva att laga. Det är så bra att få lite matinspiration ibland, det är så lätt att jag bara tar något enkelt till middag. Hoppas ni har en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.