Andra gången gillt?

28524-1093

Igår fick Maja testa barnstol för andra gången i sitt liv, och hon trivdes utmärkt i den. Särskillt när Pippi gjorde henne sällskap. Sessan blir fyra månader på måndag och mellan 4 och 6 månaders ålder brukar bebisarna börja med smakportioner. Undrar om det inte är dags att låta Maja börja smaka mat? Hon är väldigt intresserad av allt vi äter. Hon riktigt följer maten från tallrik, via gaffel, till munnen. Jag tror i alla fall att det är dags att bege sig ut till Ikea och köpa en barnstol.

Publicerat i Maja:

10 tankar på “Andra gången gillt?”

  1. Det gör du rätt i! Den vita plaststolen för 99kr är superbra och duger fint! Vi ska ha tripp-trapp-stol till Hedda när hon blivit lite äldre men denna är superbra! Hedda var också väldigt intresserad av mat, vi började testa när hon var fyra mån, då var favoriten potatis-majs eller potatis-palsternacka.. Lycka till och hoppas ni får en fantastisk helg! KRAMAR

  2. Åh va kul att börja med lite mat! Vilgot är också intresserad av maten, som du säger, följer riktigt med blicken =) men vi väntar några veckor till. Vi har stolen på bilden! Begagnad, men ändå. Den är toppen, nu med dyna, sen utan! Hade en tvååring här som satt i den, så man kan ha den länge.Lycka till med maten!

  3. Det är nog bra tajming om hon är intresserad! Vi har börjat med gröt till Tobias och tänkte gå vidare till postatis och palsternacka nu i dagarna. Kan rekommendera Tripp Trapp stolarna, de funkar även när de är små med ryggplattan. Ikeas är bra, men benen står ut så mycket att jag tyckte de var ivägen. Lycka till!

  4. Börja med smakisar nu tycker jag, medan hon är intresserad. Köp en haklapp i form av ett förkläde med armar (finns billigt på H&M), för jag lovar att det blir kladd! Den vita barnstolen med tillhörande bord på IKEA är super. Bordet gör att de kommer en bit från matbordet och de vuxnas tallrikar och jag lovar att du kommer tycka att det är praktiskt inom ganska snar framtid. De blir grymt snabba på att ta saker från bordet.

  5. Sofia S: Jag har sett den vita, men är så himla förtjust i den här bruna. Trevlig helg!Majsan: Åh vad bra att man kan ha den länge, den är ju inte särskillt dyr heller.Rebecca: Hm, gröt kanske man borde testa. Står de sig längre på det än amning/ersättning?Kristin: Ja, Maja är pyttelite för liten hon med, kan inte sitta några längre stunder.Jessica: Tack för tipsen, kan tänka mig att det blir kladdigt 🙂

  6. Ja, båda mina har stått sig lite längre på gröten. Tobias äter visserligen inte en hel portion än, men märker ändå en viss skillnad. Tycker det är en bra övergång till maten, de får vänja sig vid en annan konsistens först, men ändå är smaken ganska nära bröstmjölk/ersättning.

  7. Va roligt att hon börjar bli så stor!Jag vet att du gärna vill ha den bruna – men en tjej jag känner hade lite problem med den då dynan inte når hela vägen upp och därför slog babyn i huvudet mot högsta kanten så hon fick lägga filtar över där… Jag röstar på den vita. Fast den är grymt ful, men mer praktiskt stol får man leta efter. Vi hade ju en hocuspocus först men bytte till ikeas vita.Kram!

  8. Rebecca: Ok, då kanske vi också ska testa med gröt. Ska till bvc på måndag, ska höra vad de säger.Janine: Jag märkte att den var ganska hög, men om jag hänger en filt över kan jag kanske förhindra att Maja slår i kanten. Vi måste säkert skaffa en vit också, när Maja blir lika stor som Ella. De kladdar ju en hel del då 🙂

  9. Jo, fast ni kanske klarar er på bara den bruna – om Maja förblir en fin liten flicka och inte ska gojja så med maten. Min flicka e långt i från en fin liten så det blir VÄÄÄLDIGT kladigt som bekannt. Fast iaf är det grymt skönt att ha två när alla vänner har barn så två barn har någonstans att sitta….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.