En dag i vårt liv

Vad gör man som mammaledig hela dagarna? Det funderade jag mycket över innan jag fick Maja. Nu vet jag att skötseln kring henne tar upp en hel del tid, det ska bytas blöjor, ammas, kläs på, sövas och lekas. Men det blir en hel del tid över till annat. Här bjuder vi på en inblick i en vanlig måndag:
28524-10799.43 Maja bjuder på sovmorgon, efter en god nattsömn. Numera kan hon ligga och le en stund i sängen innan hon vill komma upp och få lite frukost. 
28524-108010.20 Efter ny blöja (Maja) och dusch (mamma) är det dags att välja kläder. Ett dilemma varje dag, då mycket i garderoben fortfarande inte passar och det jag sätter på mig måste vara amningsvänligt. Idag blir det jeans, brun t-shirt och ljungrosa kofta.
28524-108210.30 Packning pågår. Vi ska på vår första mamma/barn-gympa och det krävs mycket grejer. Jag ska ha träningskläder och handduk. Maja måste ha sin skötväska, pippi-dockan och en filt.
28524-108311.15 Sen frukost/tidig lunch bestående av risgrynsgröt och mandariner. Passar på att blogga lite också. Känner mig lite småstressad.
28524-108411.48 En något stressad mamma och en mycket trött bebis är äntligen på väg ut.
28524-108511.53 Maja somnar i vagnen på väg till tunnelbanan. Hon var verkligen jättetrött.
28524-108612.33 Möter upp mormor en snabbis innan träningen, jag ska låna träningsskor av henne.
28524-108713.01 Träningen börjar. Det är step-up, något jag aldrig testat förut. Det var urjobbigt. Jag blev helt genomsvettig. Hade hoppats på att Maja skulle "rädda" mig. Dvs börja skrika så att jag kunde ta hand om henne istället för att gympa. Men icke. Hon var helnöjd hela timmen och tyckte att det var såå roligt att se mamma svettas. Efter passet promenerar vi från Mariatorget, via Götgatsbacken, till Medborgarplatsen. Kikar lite i affärer, men hittar, hör och häpna, ingenting.
28524-108915.40 En nöjd och mätt Maja är hemma i soffan. Nu väntar en lugn eftermiddag med lite eftermiddagstv.
28524-108815.50 Jag köpte med mig en rostbiffbaguette från Sandys som jag avnjuter i soffan. Ljusen är tända och vi är båda ganska trötta efter dagens äventyr.
28524-109019.50 Pappa har kommit hem med Sofi Fahrmans nya tidning Sofis Mode. Maja tycker att den är jättespännande, fina färger. Mamma är inte lika imponerad.

Efter bad o mat somnar Maja vid halv elva. Jag slocknar strax därefter.

Idéen till bilddagboken fick jag av kära Anna.

14 tankar på “En dag i vårt liv”

  1. Vad kul att läsa om er dag. Det verkar supermysigt. Ser fram emot att min lilla ska titta ut snart. Måste också tillägga att hon är helt sjukt söt.

  2. Kul att läsa, så roligt att se hur andra mammor har det! Har själv funderat på nåt liknande inlägg, fast jag vet inte om jag är så ambitiös med bilder 🙂

  3. Jag är SÅ avis!! Har inga barn än, men det här får mig bara att längta ännu mer :)Fint inlägg, din dotter är bannemig bland det sötaste jag sett!Keep it up 🙂

  4. Åh vad underbart! Och ni är så fina.. Kul att se hur ni har det! Liknar mitt liv som mammaledig, älskar dagarna, ibland får man massor gjort och ibland ingenting. Idag blir det ingenting eftersom lilla Hedda ligger superförkyld och har feber (första febern…) Så vi stannar inne och bara myser men det är skönt det med. Och du, oroa dig inte över graviditetskilona, jag har inte kunnat ha mina tidigare kläder heller, tills häromdagen typ när jag testade genom mina jeans, helt plötsligt kunde jag ha dem! Men hur skoj var det med sina gamla? Ne, raka vägen ut på stan, nu visste jag ju att jag hade kommit tillbaks till min vanliga strl och det belönades/firades med ett par nya jeans! Hihi.. Det är tyvärr så som många säger, det tar tid. Hedda är ju 6½mån så ja, det tar tid. Stor kram till er! Hoppas ni får en härlig vecka.

  5. Vad kul att ni uppskattade vår bilddagbok allihopa! Hoppas jag får se något liknande i era bloggar! Och tack för alla fina kommentarer om Maja, vi blir superglada!Sofia S: Åh, stackars Hedda, hoppas hon blir frisk snart. Jag är faktiskt inte så stressad över graviditetskilona, har inte så många kvar, men kroppsformen är ju något annorlunda. De brukar ju säga 9 mån upp o 9 mån ner, o det tänker jag leva efter ;-). Du gjorde helt klart rätt som firade med nya jenas, det ska jag definitivt också göra!Anna: Tack! På Saga motion, Mariatorget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.