Om ni är filmsugna

Så tycker jag verkligen att ni ska gå och se "Tillsammans är man mindre ensam" med underbara Audrey Tautou i huvudrollen. Filmen handlar om otroliga människor. Den är fransk och mycket, mycket sevärd. Jag såg den ju i förra veckan och blev helt tagen. "Tillsammans är man mindre ensam" är en film som lever sig kvar i huvudet länge.

Handling (citat från biotider.se):
"Tillsammans är man mindre ensam bygger på Anna Gavaldas bästsäljande bok och är en berättelse om fyra människoöden – fyra människor vars vägar korsas, fyra människor som måste bo under samma tak, fyra människor som tvingas lära känna varandra, fyra människor som kommer att älska varandra. Camille arbetar under dagarna som kontorsstäderska men på fritiden målar hon vackra tavlor. Philibert är en ung aristokratisk historieentusiast. Han är blyg, känslig och ensam. Och bor själv i en väldigt stor våning som tillhör hans familj. Franck är kock, manlig men ändå mjuk, och han hyser en stor kärlek till sin mormor, en skör äldre kvinna med glimten i ögat. Paulette, som hon heter, är den fjärde i skaran. Tillsammans lär de sig att hantera sorger och motgångar, tillsammans tar de ett steg närmare målet, att uppfylla sina drömmar. Och tack vare att de lär känna varandra inser de sanningen i att ensam inte är stark…"

Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥
Filmen griper verkligen tag i en. Jag är så glad att det var just den här filmen som visades på barnvagnsbion, eftersom jag aldrig skulle komma mig för att välja den själv. Ett stort plus är ju att Audrey Tatou är med, jag har ju tidigare sikrivit om min fascination för henne.

image1036
Ur "Tilsammans är man mindre ensam"

6 tankar på “Om ni är filmsugna”

  1. Härligt! Får se när man hittar lite tid över för att masa sig iväg till närmsta biograf. Syns ikväll!:)Kram Sophie♥www.sophisticatedsophie.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.