Soft måndag för nya familjen

Nu har vi spenderat över ett helt dygn hemma, och allt har gått bra. Natten var helt okej. Igår när vi lämnade BB var läkaren lite orolig att hon tappat ganska mycket i vikt (hon var nära 10% viktfall efter förlossningen, vilket är gränsen för vad som är ok) så vi hade order om att mata henne minst var fjärde timme, oavsett om hon sov. Så jag vaknade vid tvåtiden och förstod att jag måste väcka sessan för att hon skulle få mat. Försök att väcka en liten bebis som sover sååå skönt på pappas bröst. Till slut vaknade hon, och sedan känns det som om hon åt hela natten lång, vilket inte är sant men ändå. Maten har i alla fall gett resultat för på viktkontrollen idag hade hon gått upp 100 gram. Vi gjorde även ett PKU-test (ett blodprov som testar om bebisen har olika sjukdommar). Det var lite jobbigt att se henne bli stucken med nål i handen, men hon var så duktig och sa knappt ett ljud.

Nu ligger jag i soffan och tar det lugnt, lillan sover i vagnen och T lagar middag. Har fått sova några timmar själv, snacka om mammalyx! Man uppskattar småsaker numera 🙂 På borden står doftljsen tända och vi ska ha mysig familjekväll här hemma.

Publicerat i Maja:

16 tankar på “Soft måndag för nya familjen”

  1. Myspys! Att få barn på hösten är så passande, sköna promenader i frisk luft på dagarna och hemmamys med ljus och kärlek på kvällarna:)

  2. ååå så härligt med familjemys;) även jag längtar sååå efter vårat lilla pyr!!det bara sprattlar i min mage i kväll, man blir helt mållös över hu häftigt de känns;I må såg gott.kram

  3. Måste säga att jag bli bebissugen när jag läser din blogg. Kanske inte för att skaffa en själv, men för att sniffa lite på en för att känna den där bebislukten… Finns väl inget sötare än det.

  4. Ella: Tack! Mysnivån är hög!Majsan: Tack! Du har en fantastiskt tid framför dig, det är så häftigt att få barn!Tina: Det är värt all längtan, jag lovar (lätt för mig att säga, men jag fick ju vänta länge :))Careese: Urmysigt!Ida: Ja, verkligen. Hösten känns så stressfri. Man kan bara mysa omkring och ta det lungt.Milla: Visst är det häftigt, så mysigt med sparkar (jag har fortfarande fantomsparkar)… Jag mår också grymt bra nu!Fröken Isakson: Ja, alla små vardagssaker är nu tusen gånger mysigare. All mat smakar bättre, sömnen är skönare och jag känner mig så lugn o harmonisk.Angel: De tappar alltid lite
    början och eftersom amningen går så bra var jag aldrig särskillt orolig. Jag antar att matintaget blir regelbundet efter ett tag, just nu är det lite hipp som happ… Men lillan is in charge :)Matilda: Det är urmysigt, hon luktade liksom gott redan från början. Trodde att bebisarna luktade jätteäckligt när de kom, men hon luktade ingenting.

  5. Vad mysigt det låter. Jag blir riktigt avvis, har 84 dagar kvar :-/ Hoppas att ni får en riktigt mysig kväll och ta hand om varanadra! Kram

  6. Sara: 84 dagar känns urlångt, men sedan får vi ju ha de små hela livet. KramMicha: Ja, vi verkar vara många som går den vägen :)Jag gick på Södertörn.Josefine: Det är så lätt att njuta när man har en sådan underbar familj 🙂 Kram

  7. Det PKU testen var ingen höjdare. I borås där jag fick tar dom det i en ven i huvudet. Fast lillan märkte inget hon sov igenom det. Tur att inte min sambo hade sett det. Han hade inte gillat det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.