Maja Elin

image965

Vi kommer att döpa vår dotter till Maja Elin, eller Elin Maja, vi har inte riktigt bestämt oss för vilket ännu. Elin heter hon efter sin moster (min lillasyster), som även kommer att bli en av Majas faddrar, det vill säga Majas gudmor. Passande nog är Maja väldigt lik Elin som nyfödd. Namnet Maja har vuxit fram. Jag o T har haft många förslag på vad vår dotter skulle heta, men det var få  namn som vi båda var överrens om. Maja var ett namn som båda gillade, men vi tyckte att det var svårt att bestämma i förväg. Jag vet inte riktigt varför jag gillar namnet, men jag tycker om att det är mjukt att säga, att det är lätt att uttala och att det funkar överallt. När hon kom upp på min mage var det självklart, det var vår Maja som hade kommit till oss. Hon ser verkligen ut som en Maja.

Vad hon ska heta i efternamn är inte riktigt bestämt ännu. Men vi tror att hon ska få pappas efternamn.

Det har visat sig att namnet Maja finns i båda våra släkter. Ts farmor heter Maj-Britt, och Maja kan ju ses som en modernisering av gammelfarmors namn. Min mormors mor hette Maria men kallades för Maja hela sitt liv.

Publicerat i Maja:

18 tankar på “Maja Elin”

  1. Det där med namn är så svårt. Vi hade också bara ett tjejnamn vi var överrens om, killnamn var svårare. Tur för oss att det kom ut en tjej 🙂 Maja är ett jättefint namn!

  2. har följt din blogg en längre tid, men har aldrig skrivit någonting. vill bara säga grattis till ert lilla mirakel! lycka till!

  3. Hej! Grattis till bebisen!Jag tycker hon ska heter Maja Elin och inte tvärtom… Elin heter då redan hennes moster… Jätte fin namnkombination

  4. Sofie: Tack tack!Viktoria: Ja, det var liksom tveklöst att hon skulle heta Maja!Jessica; Ja, vi velade länge. Som tur var ”bestämde” hon själv när hon såg ut som en Maja.Terese: Tack så mycket!Julia: Vad kul att du tycker att det passde.Hanna: Tack! Vad kul att du gillar bloggen.Rebecca: Tack! Det är klart du får länka, det är bara smickrande. Länka på du bara!Anonym: Maja blir tilltalsnamnet, Elin andranamnet.Tessan: Tack så jättemycket!Sonja: Tack tack, Maja blir tilltalsnamn.Angel: Tusen tack!

  5. sååå söt hon är….så roligt för har följt din blogg under en tid nu och väntat med spänning på att det lilla ska komma ut…o nu har du fått din lilla sessa. Grattis!!!!

  6. Vad söt hon är! Jag heter själv Josefine men har namnen Elin Josefine alltså andranamnet före tilltalsnamnet eftersom mina föräldrar tyckte det lät bättre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.