BB-väskan färdigpackad!

image936

Japp, igårkväll lade jag i det sista i BB-väskan. Det blev inte en lyxig weekendväska från Mulberry, utan en reklamväska från Telia, haha. Men det är ok. Mina och T:s grejer ligger i den gråa väskan och lillans saker ligger i hennes bruna skötväska som kom med hennes Kronanvagn. Den lilla dockan som hänger på väskan kommer från Voddolls och heter Roxie Heart-stealer.
I väskan har vi bland annat packat ner:
*Patientbricka, plånbok o journal
*Några ombyten till bebisen, vill inte ha några noppiga landstingskläder på min sessa. Har packat ungefär tre bodys o byxor, hjälmössor och overall att åka hem i.
*Mjukisdress till mig, en nyinköpt från H&M (ok, har tjuvanvänt den lite).
*Pyamas o tofflor.
*Amningstop och två linnen.
*Amnings-BH och inlägg, stora mjuka trosor.
*Läppcerat (tydligen ska man bli väldigt torr om läpparna av lustgasen).
*Neccessär med små förpackningar av shampo, balsam, duschkräm, lotion. Deo och ansiktskräm. Och lite andra hygienartiklar.
*Ombyte till min sambo.
*Doftljus (så att vi kan göra rummet på bb mysigt).
*Min kudde (litar inte på att sjukhuset har sköna kuddar).
*Alvedon (finns ju där, men det kan vara skönt att ha egna så att man slipper vänta).
*Mobil+laddare (har vi försås inte lagt ner ännu, men de ska med).
*Kamera+laddare (samma som ovan).
*Favoritskivorna.
*Cocacola, lite godis o dextrosol till förlossningen (har vi inte handlat ännu, kanske en mission imorgon?).
*En tidning/bok att läsa.
*En filt till lillan som vi har sovit med så att den luktar oss. (Tips från föräldrautbildningen) .
 Roxie

Publicerat i Maja:

18 tankar på “BB-väskan färdigpackad!”

 1. Tyckte nästan dockorna såg lite läskiga ut!? *haha* Det där sista på listan, men att sova med filt var smart! Det har jag aldrig tidigare hört, men ska göra det själv när den dagen kommer. Kan ju verka lugnande och för barnet och ge trygghet! 😀 Smart smart!

 2. Johanna: Tack! Ja, jag hoppas att det drar igång snart 🙂
  Tessan: Vi fick tipset på föräldrautbildningen. Om något skulle hända med bebisen så att den inte kan vara med sina föräldrar utan kanske ligga i kuvös så har den något hos sig som luktar mamma o pappa. Forskning har visat att dessa ”filtbarn” oftast mår mycket bättre än andra. Och gissa om det är urmyssigt att sova med en liten bebisfilt?

 3. Kudde är smart, jag hade ingen egen första natten och höll på att avlida i nackspärr. Sen tog sambon med min och då blev det mycket bättre. Tidningar hade jag också och en bok, hann inte ens bläddra i dem första veckan (vi låg inne i 2v pga för tidigt född son)

 4. MiaShopping: Hihi, Mona var verkligen bra, o övertygande!
  En södertäljesbos liv II: Ja, jag läste om kudden i Ann Söderlund och Hanna Rosanders bok ”Från A till Bebis” och tänkte att jag bara måste ha med min egen kudde 🙂

 5. Hej stumpan! Inte långt kvar nu… Nicole var här i kväll och vi pratade inte om något annat 😉 undrar vilka det e som ska ha barn, du eller vi??? Hihihi. Glöm inte att packa ner smörgåsar och frukt till er. Wasas hårda färdigbredda tyckte F var goda (det tyckte inte jag men det var ju till honom..)dom håller dessutom ett tag. Jag blev såååå hungrig efter elva timmar på förlossningen. Kram!!!!!!!!

 6. Oj, nu får vi hoppas att det snart sätter igång. Själva hann vi inte riktigt förstå att det börjat innan det var över. Haha. Fast lite bedövning hade varit skönt att få.
  Lycka till.

 7. Janine: Det var likadant när Ella skulle komma, jag pratade inte om annat i flera veckor 🙂 T var hyfsat trött på mitt bebissnack 🙂 Usch, de där wasa tycker jag är äckliga, men vi ska se till att få ner något ätbart.
  Ann: Hoppas, hoppas… 🙂
  Maria: Jag ääälskar o förbereda mig o har ju gått hemma i två månader, så det vore ju konstigt om jag inte skulle ha hunnit få ihop en packning 🙂
  Sara: Kopiera den gärna!

 8. Jag tycker du ska ta bort alvedon. Tänk på att alla mediciner påverkar varandra & det är nog bättre personalen på bb ger dig smärtstillande när du behöver det. De vet vilka läkemedel som är bäst mot smärta och vilka mer du behöver i samband med förlossningen.
  Lycka till!
  Från en blivande sjuksköterska.

 9. Johanna: Tack för tipset, men de får nog ligga kvar. Jag fick tipset om att ta med alvedon av min bästa väninna som födde sin dotter för ett år sedan. Det är oftast alvedon man får för eftervärkar, o då kan det vara skönt att ha egna med sig. Självklart kommer jag inte knapra i mig dem om jag inte fått ”Ok” från personalen.

 10. Åååå, att du är så nära. T o m gått över tiden. Själv har man 3 månader kvar, men känner att tiden kommer att rusa iväg. Vilken bra lista på saker att ha i BB-väskan. Är de ok om jag kopierar den. Kan vara bra att ha som check-list senare! =)
  Hoppas att allt går bra för er och att er lilla sessa snart kommer!
  *kram kram*

 11. Camilla: Det är klart du får använda listan som checklista! Dina tre månader kommer att rusa iväg. Jag tycker att hela graviditeten har gått supersnabbt, det är bara nu på övertiden som det gått lite segt. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.