Äntligen!

Ni som följt bloggen vet om mitt dilemma. Den där envisa Gulliversängen som vägrat dyka upp. Jakten började redan i juli, jag tyckte att jag var ute i god tid, men så var inte fallet. Ett IKEA-besök resulterade i många kassar men ingen spjälsäng. Vi var ju ändå överrens om att det var en Gulliver vi ville ha. Därför gjorde jag det "geniala" draget att beställa sängen via IKEAs handla hemma-service.
"Perfekt", tänkte jag. "Nu får vi garanterat en säng, och vi slipper hänga på låset i varuhuset." Och vi fick leveransdatum vecka 35, vilket ju var tre veckor innan BF. Vi var helt klart på den säkra sidan. Men så kom brevet från IKEA, sängen var försenad. Nytt leveransdatum den 12 september. "OK", tänkte jag. "Inte helt optimalt, men vi har ju ändå en veckas marginal." 

Den 12 september ringde jag IKEAs kuntjänst. Ville kolla status på leveransen. Fick det "trevliga" beskedet om att sängen var ännu mer försenad. Till den 27 september, en vecka efter BF. Besvikelsen var stor, det verkade helt enkelt inte som om vi någonsin skulle få en spjälsäng. Ingen från IKEA i alla fall. Jag ställde in mig på att försöka hitta en annan säng idag. Men så igårkväll surfade jag lite på Familjeliv. I ett av forumen där fick jag reda på att IKEA Barkarby hade fått in en miniliten sändning med Gulliversängar. Mycket riktigt, en saldoförfrågan på hemsidan bekräftade att Gulliver skulle finnas i Barkarby. Jag slänger mig på telefonen och ringer svärmor, som lovat att skjutsa runt mig på spjälsängsjakt. Vi bestämmer att vi ska hänga på låset när IKEA öppnar. Sagt och gjort. Klockan tio imorse sprang (japp, jag o min niomånaderskula) vi igenom utställningsavdelningen, snappade upp rätt hyll-och fackuppgifter på sängen och sedan rusade vi vidare till Tag själv-lagret. Framme vid rätt hylla, men med fel innehåll. Vad nu? Var är sängen!? På vägen till hyllan hade jag sett flera höggravida med sökande blickar, konkurrenter förstod jag. Därför var jag lite lätt stressad när jag inte hittade rätt fack. De kan väl inte vara slut? Klockan var ju knappt 10.10 och jag hade ju sprungit. Efter lite sökande hittade vi tillslut rätt fack. Där låg det två paket kvar. De två sista Gulliversängarna i hela Sverige på vem vet hur länge. Och en av dem var vår. Lyckan var total! Så nu har vår fina sessa en väldigt fin säng.
image925
image926

Publicerat i Maja:

23 tankar på “Äntligen!”

 1. Åh jag är GLAD för din skull, du som väntat så, rätt skumt egentligen att man ”bryr” sig då jag inte känner dig, men gillar dig och din blogg och jag hoppas att du kommer fortsätta att blogga även efter BF, önskar dig all lycka med födelsen och med bebisen!!! Kramar i massor, Anna

 2. Yey, vad glad jag blir för eran skull! Vet hur det är det där med Ikea och vänta på grejer… Ikea är billigt men deras leveransdatum kan man aldrig lita på, tyvvär! Jättefint blev det! Stort lycka till med allt! 🙂

 3. haha känner igen den historian… har varit där själv…jag är jätte glad för din skull vet hur det känns…va fint det blev 🙂

 4. Maria: Tack! Ja, det är nästan så att jag skulle vilja krypa ner där själv, så fint blev det 🙂
  Jenny: Ja, det var liksom meningen att vi skulle ha en sådan här säng o ingen annan. kram
  Anna Cecilia: Åh, vad roligt att du gillar bloggen! Ska försöka blogga när sessan har kommit, i början kanske det inte blir lika ofta, men sedan när vi fått rutin kommer det nog att flyta på.
  Hanna: Jag kommer ju aldrig mer beställa hemifrån, från o med nu är det endast varuhusshopping som gäller 🙂
  Suzan: Japp, vi verkar vara många som vill ha ikea spjälsängar.
  Nicole: Ja, det är sååå skönt.
  Angel: Ja, nästan iaf, saknar fortfarande skötbord. Men det är ingen katastrof om hon kommer innan det har levererats. Vi har sagt det till henne, vi får väl se om hon lyssnat.
  Alexandra: Tack! Ja, den känns stor, men är ändå lägre än vad jag hade föreställt mig.

 5. Divina: Barnmorskan på ultraljudet gjorde en ”kvalificerad” gissning, och då trodde hon att det skulle bli en tjej.
  Malin: Puh, nästan som ett vasalopp 🙂 Och nu står den här och är urfin!

 6. Haha vad roligt jag hade när jag läste din jakt på spjälsängen..
  Var själv in idag och shoppa en Gulliver på IKEA i Gävle. Ska ju inte ha förrens om ca 12 veckor men då jag vet att det varit mkt strul med sängarna så vågade vi inte chansa när vi väl såg att dem fanns inne igen… Pust!!

 7. Tina: Visst blir man lättad att få tag i den? Jag har förstått att leveranserna nu snart ska vara igång som vanligt igen. Men eftersom jag har annat att leverere inom en snar framtid känns det skönt att ha sängen på plats.
  Cerese: Så mysigt! Går o kikar på sängen med jämna mellanrum. Blir alldeles varm i hela kroppen 🙂

 8. Vad skönt att ni fick tag i sängen. Vi var i Västerås på IKEA i lördags för att shoppa vår Gulliver (enligt hemsidan så fanns den i lager) men tror du att den fanns?! Nope! Så vi kom hem utan säng =(, men med ett skåp, en matta och massor med småjox.

 9. Fröken Isakson: Åh vad irriterande, men jag har förstått att det snart ska komma fler. Hoppas ni får tag på en snart! Det är farligt med ikea, man kommer alltid hem med mer än vad man tänkt sig. Filten som hänger på sängen är ett sådant impulsköp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.