Otålig

Jag förstår tanken med att sätta ett datum för berälknad födsel, rent medicinskt. Men är man tvungen att avslöja detta datum för föräldrarna? Jag vet att jag har lovat mig själv att inte hänga upp mig på denna dag, endast 2 (eller var det 4)% föder på utsatt datum. De flesta förstföderskor går över tiden. Men det är ju så svårt. Den 20 september har ju funnits där som någon slags målgång i nio långa månader. Så det enda min hjärna tänker på är 20, 20, 20, 20 o 20…. Fast hon lika gärna kan komma den 25 eller den 28. Och inte nog med det, det är ju åtta långa dagar kvar tills den 20. Det hade varit bättre om vår barnmorska sagt: Någon gång i slutet på september/början på oktober kommer er bebis. Och sedan inte varit mer specifik än så. Men då hade jag väl gått och varit frustrerad över att inte ha ett exakt datum. Hm, livet är bra jobbigt som höggravid 🙂 Nä, nu får jag rycka upp mig. Ska ta och bädda vagnen idag. Sängen har ju inte behagat att dyka upp ännu.

Publicerat i Maja:

12 tankar på “Otålig”

 1. Hehe, förstår precis vad du menar. Men det är ju ändå bra att ha. Och allt mellan 2 veckor innan till 2 veckor efter är ju normalt. Jag har tre kompisar som är förstföderskor och alla kom innan eller i tid, ingen gick över. Så ha tålamod =). Säger jag som ska vänta ytterligare 80 dagar!!!

 2. åh, jag förstår dig… dessutom lär det väl komma mängder av frågor om att är det inte dax snart? och om du inte har fått ännu? Ändå kan jag inte låta bli att undra varje gång jag kommer in här o ser att det inte finns några nya inlägg ”kanske kanske har hon fått sin lilla bebis nu”. det är lite konstigt hur engagerad man kan bli bara genom att läsa någons blogg :-)En klen tröst är att jag har 111 dagar kvar… ;-)Lycka till och jag håller tummarna för att det blir den 20:e!

 3. Förstår dig verkligen! Tänk vad underbart det hade varit att få veta ett exakt datum! Jag försöker tänka att det är 1-5 veckor kvar, men det är inte så lätt tyvärr…

 4. Vad jobbigt ang vagnen,min lilla älskling blir farbror i dag så svågenrs tjej ska ta kejsarsnitt nångång i dag men vi vet redan att det är en pojke så i går var vi ju ute då dom redan fått presenter av oss sist så råka vi se lite gulligt i går så när vi ÄNTLIGEN får tid nästa vecka ska vi träffa den lilla krabaten och ge mer presenter hahaha + att pappan till den snart nyfödda fyllde år den 10 så ALLT ska firas…Hoppas du får den lilla snart

 5. Känner igen mig så väl i de du skriver..Jag är beräknad tills på söndag…Hemsk väntan, vaknar varje morgon o känner besvikelse över att de inte kommit igång än! Vill ju ha den lilla här nu!

 6. Fröken Isakson: Men det är ju så frustrerande att bara gå o vänta 😉 Det är ju som att gå och vänta på julafton, utan att riktigt veta när det är 🙂
  Sara: Än så länge har de ”jobbiga” samtalen lyst med sin frånvaro, men jag antar att det kommer att vara andra bullar nästa vecka (D-dagen är ju torsdag). Jag är lika dan, har några gravidbloggar som jag följer, och jag kikar in dagligen, för att se hur de mår och om bebisarna har dykt upp än… Bloggar engagerar!
  Maria: Jag är likadan, försöker intala mig själv att om en månad är vi garanterat föräldrar. Men man vill ju att det ska sätta igång, är ju så nyfiken på sessan!
  Angel: Det är det som är fördelen med snitt, man vet när bebisen kommer! Hoppas allt går fint för dem.
  Carlolina: Precis, varje kväll tänker man, inatt kanske det sätter igång. Och så varje morgon: Nada. Lycka till! Tänk, våra bebisar kan ju faktiskt komma på samma dag 🙂

 7. Usch jag vet precis hur jobbigt det är. Min första sötnos behagade inte komma förrens 12!!!!! dagar över datumet jag trodde på allvar att det inte fanns någon bebis där inne. Men sen när dom väl kommer är allt glömt. Dom andra två kom lite mer i tid.
  Fast jag tror på den 20e Det är nämligen MIN födelsedag 🙂
  Trist med sängen!(även om det oftast endå tar ett tag innan dom sover där :-))
  Vi hade samma problem med vagnen hon han bli 6 veckor innan den kom (o då beställde vi låååångt innan), men vi fick en lånevagn under tiden.

 8. Busliv: Förstår att man fort glömmer övertiden sedan, och jag är ju inte ens där ännu. Vi beställde sägen i mitten på juli, alltså för två månader sedan. Man kan ju tycka att den borde dyka upp snart… Och även om lillan kanske inte sover där ibörjan vill jag ju ha allt iordning, och så vill jag ju provbädda 🙂 Vagn har vi som tur är.

 9. Jag vet precis hur det är. Höll på att bli tokig de sista dagarna. Jag hade tid för igångsättning i torsdags, men det behövdes som tur vad inte. Hon hade bestämt sig för att komma ut precis då, två veckor försent 🙂

 10. Vet hur det känns! Blir väldigt mycket som att man står på standby, hela tiden. Sedan när hon inte kommit på kvällen känns det onödigt att man gått och tänkt att ”kanske”… Gick ju över tiden och ville verkligen att hon skulle komma, det enda man kan trösta sig med är väl att det kanske är bättre om man slipper bli igångsatt…

 11. Caroline: Tack för att du förstår. Och jag förstår att din väntan måste ha varit urjobbig, men nu har du din sessa! Som förövrigt grymt söt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.