Tävling!

image868

Igår fick ju mina gäster goodiebags när de gick. Nu har du chans att lägga vantarna på en av dessa goodiebags. Eftersom jag har två över tänkte jag dela ut det till två av bloggens läsare. Allt du behöver göra är att leverera ditt bästa festfixartips i kommentarsfunktionen här nedan. Alltså: Vad gör du för att få till en extra lyckad fest?

Tävlingen pågår till onsdag 24:00, därefter utser jag de två vinnande bidragen. Juryn består av mig, och mitt beslut kan inte överklagas. Lycka till!

19 tankar på “Tävling!”

 1. Det vi har gjort på nyttårsaften noen år er å la alle gjestene velge 5 sanger de bare MÅ høre før kvelden er omme. Disse sendes på sms til meg en uke før fest. Så lager jeg mixcder med all musikken folk har valg. I vår vennegjeng er musikksmaken veldig forskjellig, men med denne ordningen sikrer man at alle er garantert å høre hva de vil. Det har vært skikkelig vellykket de gangene jeg har gjort det. Ellers syns jeg det er så koselig å skjemme bort gjestene med litt ekstra godt snacks, velkomstdrink og gjerne en litt luksuskake. Oreokake har vært suksessen de siste gangene!
  Ser ut som du hadde fikset til en herlig fest:)

 2. Jag och mina babes älskar förfesten och fixande innan festen minst lika mycket som själva festen. Därför, varje gång innan utgång, samlas vi hemma hos en av oss, (oftast inte hos mig eftersom jag fortfarande bor hemma) lägger ansiktsmasker, fixar naglar, lånar kläder av varandra, gör iordning grymma frisyer, makeuper och har grymt trevligt. Detta kanske låter urfånigt, men det är så otroligt bra start på en fest. Känna sig super snygg, superglad och superlycklig omringad av sina bästa vänner. Detta toppas med att alltid ha lite härligt snacks, minimuffins är en storfavorit 😀
  Så lätt bästa festfixar tipset, ha sjukt kul innan festen börjar, då är man på bra humör och kan oftast göra det bästa av kvällen!

 3. Kul med tävling!=)
  Mitt bästa fest-tips:
  När folk kommer till festen (Vad det än är för fest dop,bröllop,vanlig fest osv.) så kan det ju lätt bli lite spänt eller tryckt stämning.
  Därför kan man ha en bricka med något gott att dricka, och sen i en fin skål kan man ha massor med lappar, på lapparna står gästernas alla namn och man tar en lapp med ett namn, den personen ska man då hitta genom att fråga
  -Är det du som är Anna?
  -Nä jag heter Karin kanske personen säger.
  (Samtidigt presenterar man sig på ett avslappnat sätt ju)
  -Du ser ut som en Lotta!
  -Nä jag är Mia..
  OSV,,,
  När man hittar personen så ska man ge denna person en komplimang (Eller så kan värden/värdinnan hitta på nåt annat, att man ska fråga nåt eller så)
  Låter det rörigt?Haha nåja, jag tror du fattar =)

 4. Mitt bästa tips är att säga till sig själv allt kommer bli ordna sig och allt kommer bli jätte bra. Sedan ha den inställningen hela kvällen oavsett vad som händer.. Det är i huvudet det börjar och glädje smittar! Tack för en bra blogg..

 5. Att le o få alla att känna sig välkomna! gärna ha gott tilltugg även om man ”bara” ska förfesta med lite vin så piggar alltid tända ljus, någon god ost eller liknande o bra musik upp. Sen att man är en GLAD värdinna brukar göra så att gäster känner sig välkomna oavsett hur väl alla känner varandra! o DET är a o o tycker jag, att alla känner sig lika välkomna!
  kramar, underbara bilder ifrån ER dag! Så rosa, jag vill också ha rooosa saker hihi men shoppar inte så mkt rosa till Elian nu efter önskningar ifrån stora E =)

 6. Mitt bästa tips för en lyckad fest är att de närmsta vänninorna sover över dagen innan festen. så när själva festdagen är kommen är ens bästa vänner redan hos en. Då kan man käka en lång härligt frukost tillsammans för att senare åka ner på stan och shoppa till kvällen, kanske är det nya smycken eller en klänning som behövs till kvällen. Väl på stan är det mysigt att ta en drink innan man åker hem för att få in rätt stämning. När man är hemma fixar alla iordning sig och börjar dricka. Sedan ansluter några till vänner och det blir middag med skratt, vin och skvaller. Efter några timmar kommer resten och karaoken börjar. INgen fest utan karaoke!

 7. Åh va kul med tävling=) När här bjuds på fest ger jag alltid en personlig gåva till var och en som kommer. Inget dyrt utan bara en liten sak till varje gäst som jag vet att dem tycker om.. Det uppskattas alltid.. Det kan vara en singel med ngn atist dem gillat, ett doftljus, en godisbit mm och alltid slår jag in det i vackert silkespapper och skriver en liten gullig hälsning på ett litet kort.. Alla gäster säger alltid att det är så kul at komma på våra fester… Så det är mitt lillatips=)

 8. Jag har ett superroligt tips som egentligen kanske är vanligast vid bröllopsfester men jag tycker att man kan använda det vid vilken fest/högtid som helst. Det kan ju bli lite tryckt stämning när man bjuder in sina egna vänner som kanske inte känner varandra. Då kan man göra ett litet programblad med gästlista och bordsdukning. Vid varje namn står något personligt om just den personen, t ex ”Har simmat med delfiner i Karibien” eller ”Hoppade av juristlinjen och drog till Gambia som volontär” eller ”Har lyckats flyga till Italien utan pass”. Det kan ju vara lite svårt att inleda ett samtal med någon man inte känner men med en sådan liten personlig grej så blir folk nyfikna på varandra och vågar ta steget och prata med sin bordsgranne. 🙂 It works everytime!

 9. Mitt bästa tips, om man har en stor fest med människor som inte känner varandra så bra, är att ha en tipspromenad med en personlig fråga om varje gäst. För att ta reda på svaren krävs att man går runt och pratar med alla på festen 🙂 Självklart är det viktigt att alla har försetts med en färgglad drink och att det finns mycket snacks och bra mingelmusik! 🙂

 10. Börja festen redan veckorna innan med ett snyggt inbjudningskort. Man blir så glad av sån post! Sen kan du dessutom fortsätta i samma tema som inbjudningskorten med placeringskort, servetter och så vidare.

 11. Mitt bästa festfixar tips är att hela tiden le och vara glad och hela tiden ”stråla” medans man går runt och ”minglar” med alla för att riktigt visa hur roligt det är att ha fest, samt att bjuda på chips och godis och en fin lyxig drink! Uppskattande och roligt 🙂

 12. Planera planera planera! Gillar aktiviteter. Gärna i tävlingsform, det brukar få igång de flesta gäster! Bra att bestämma sig för ett tema som går hela festen igenom. Brukar köra samma tema på tävlingarna som det är på festen…Men om det är en fest som sker utan att det är någon ”anledning” till det är nog mitt bästa tips att bjuda på en god välkomstdrink och mycket smaskiga små tilltugg./caroline

 13. Mitt tips för en lite annorlunda fest är att ha runda bordet-fest. Jag bjuder ex två vänner som i sin tur bjuder två vänner (men som kanske inte känner mig eller de andra). Röda tråden är att alla ska ha något gemensamt, ex yoga, precis blivit föräldrar osv..
  På så sätt kan man både utöka kompisgänget och träffa likasinnade.

 14. Olika aktiviteter och tävlingar gör alltid festen lite extra kul! Ett exempel på en lite rolig grej är att ge alla varsitt hemligt uppdrag som ska klaras av under helgen. Det kan tex vara att upprepa en visst fras eller ett visst beteende, eller att försöka få någon annan att göra något.
  Till exempel: ”Varje gång någon ska hålla ett tal ska du resa dig upp och börja sjunga nationalsången”. Någon annan har ”Du ska under kvällen hålla fyra spontana tal”. En tredje kan ha ”Varje gång du hör nationalsången ska du genast fråga alla runt dig om de hört att kungen och mona sahlin har ett hemligt förhålande”. Dessa var bara exempel, man kan ju variera det i en oändlighet! Leder garanterat till massor med skratt, och bryter isen ganska bra om många av gästerna inte känner varandra sedan tidigare.

 15. jag brukar börja mina fester med att bjuda på någon fin och god drink. så först får dom mingla tillsammans med en härlig avslappnad musik. jag ser till och presentera dom som inte känner varran osv. sedan brukar det bli någon slags lek. sist körde jag en lek som blev mycket uppskattat, även om det var pisamt till en början. man kan tävla hur många som helst mot varran, men vi valde två
  i taget. Man lägger in tennisboll längst ner i ena benet på strumpyxan, och knyter sendan fast de runt midjan, så foten med tennisbollen i hänger som en svans, fast i fram (om du fattar) sedan ska man ”jucka” så den börjar dingla, och så man träffar en legobil el. dyligt som i sin tur åker frammåt, över en kant. vinnare möter vinnare.. tillslut har man en juckmästare. har fler lektips!

 16. Jag har haft några fester som jag planerat nästan helt själv. Det har varit babyshower,20årsfest,dop och julmiddag för vänner!
  Vid alla dessa festtillfällen har jag
  alltid sattsat på en genomtänkt och personlig dukning!
  Jag planerar dukningen med god framförhållning och att ha ett tema ger mig massvis med roliga ideer!
  Det gäller att välja allt med omsorg, ett fint eller kul porslin,fräsha blommor,ljus,bordsplacering,färg på mat och dryck,dekorationer osv.
  Gästerna blir nyfikna och känner sig inbjudna till bordet!
  Så, det är mitt bästa partytips för en lyckad bjuding/fest/kalas!
  ps.Ett måste för en lyckad fest är självklart en glad,social och omtänksam värdinna! ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.