Babyshower! Part 2

Igår var det ju som sagt Babyshower här hemma. Jag behandlades som en prinsessa hela dagen och hade det så trevligt. Jag är så lycklig som har så fina vänner. Vi åt gott, jag hade bestämt menyn. Det var buffé pastasallad, crostini med getostmousse, grisini inlindade i parmaskinka, ärtpurésoppa med räkor, fetaoistpaj, en god dressing, baguetter, ost och till efterätt, självklart chokladtårta!

Efter maten hade Janine föreberett lekar, jag skulle bland annat gissa vad hon fyllt blöjor med (usch!), hon hade köpt ett lakanset och på täcket fick alla gäster rita något som bebisen behöver under sitt första levnadsår. Jätterolig idé! Alla gäster fick även ögonmåtta med hjälp av ett snöre hur stor omkrets min mage har. Alla var ute och cycklade, jag kom närmast med bara några centimeter för mycket. En annan lek var att alla fick dra en lapp där det stod ett levnadsår och sedan skriva ett brev till mig med tips inför den åldern. Breven ligger nu i förseglade i kuvert, och jag får inte öppna dem förrän respektive födelsedag. Själv fick jag skriva ett brev som lillan ska få när hon fyller 18. Slutligen hade Janine dukat upp ett bord fyllt med en massa babyprylar. Min uppgift var att memorera vad som låg på bordet, därefter var det kaffe o kaka och efter fikat skulle jag rabbla upp allt jag kom ihåg. Jag lyckades pricka in det mesta, och jag fick alla saker som jag kom ihåg.

Jag/vi fick en massa fina presenter, ska visa upp allihopa lite senare. Kan säga att mina vänner verkligen vet vad jag gillar!

 Buffén
 Maten
 Tårtan
 Presentbordet
 Alex trodde att jag hade en stooooor mage 🙂
 Innan gästerna gick hem fick de varsinn goodiebag som tack för att de kom och firade min bebis med mig.

Publicerat i Maja:

8 tankar på “Babyshower! Part 2”

 1. Åh, skoj! Ska bli kul o se bilder på vad du fick i present! Jag tycker babyshower verkar vara en jätterolig idé! Men var kommer ordet ifrån, vilken ursprunglig betydelse? (bebisdusch? hihi) Det ska bli spännande att se din lilla sen när hon kommit! Bra idé med goodibags! 🙂 Good Luck, tack för alltid lika inspirerande läsning!

 2. Viktoria: Glöm inte bort att det meningen att någon annan ska ordna babyshowern åt dig, så sätt igång o pika vännerna!
  Anna: Tack själv! Det var så roligt att du kom.
  Angel: Tack!
  Plupp: Ordet kommer från USA, från ”bridalshower” (möhippa), den ”korrekta” översättningen till svenska skulle då bli bebishippa, vilket inte känns så kul, låter trevligare med babyshower. Bilder kommer imorgon, är lite sliten idag!

 3. Åh, vad mysigt det där lät! Min mamma har börjat prata om en babyshower för mig men här
  hemma i sverige är vi ju ganska vilsna med hur det ska gå till. Får skicka den här länken som inspiration. :-)Lycka till med bebisen!Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.