Morgonshopping

Mysig & nyttig läsning

Den här veckan kunde inte ha startat bättre. Imorse var det dags för barnmorskebesök igen. Ligger fortfarande på kurvan, livmodern är en centimeter större än förra gången och lillans huvud ligger "lååångt ner" som Kerstin sa. Jag har känt att hon har sjunkti ner, då det är ett helt annat tryck än tidigare, skönt att få det bekräftat. Vi pratade lite om förlossningen, men inte alls så mycket som jag trott att vi skulle göra. Hon checkade mest att jag inte var rädd inför vad som komma skall. Har tänkt på det där, och kommit fram till att jag faktiskt inte är rädd. Bebisen måste ju komma ut, och det är jag som ska se till att hon gör det. Det känns mest spännande, ser fram emot att få träffa henne.

Efter besöket hade jag ingen lust att åka hem så jag beslöt mig för att ta en vända på stan (måste ju passa på när jag har energi). Efter en god latte och trevlig tidning (värd att köpa, fantastisk intervju med Sahara Hotnights) var det dags för shopping. Jag kan meddela att det är mycket trevlig att gå i butiker klockan tio en måndagsmorgon. Ingen trängsel och allt är välstädat och "nyhängt". Från Gina Tricot fick en stor påse följa med hem, lite höstkläder är aldrig fel och det var urskönt att handla "de här plaggen kan jag ha efter förlossningen"-kläder. Lovar att visa upp lite senare. På apoteket handlade jag "bra-att-ha-saker-till-mig-och-babyn". Bland annat miniförpackningar med duschcreme och lotion, de ska med till BB. BB-väskan kommer ju att vara hyfsat välpackad, så det är ingen idé att släpa med stora förpackningar. Passade även på att köpa några trevlige och informativa böcker. Var ute efter Gudrun Apascals (chefbarnmorska på BB Stockholm) "Att föda" och hittade den lämpligt nog på pocket. I påsen slank även "Värsta mamman" av Polly Williams, "Att köpa lycka" av Ann-Britt Adelman och Liza Marklunds "Nobels testamente" ned, kan vara bra att ha något att läsa innan förlossningen.


Skönhet i miniformat. Krämerna från Clarins hade jag sedan tidigare.

12 tankar på “Morgonshopping”

 1. Johanna: Finns det något bättre stt att starta morgonen/veckan på?
  Angelicas closet: Lycka till med shoppingen, hoppas du hittar något fint!

 2. Tess: Perfekt, måste ju passa på, snart kan jag ju inte vara ensam längre 🙂
  Josefin: Ja, det blir ju jobbigt att släpa med hela badrumskåpet till BB.

 3. Jag började läsa ”Att föda” i början av min graviditet, tyckte den var skitdryg. Men sen sa min faster att jag verkligen borde läsa den för att jag kommer uppskatta och förstå vad som händer under förlossningen bättre, så jag försöker ta mig i kragen (men den där kragen bara smiter hela tiden ;)) Nu är det inte lång tid kvar för oss! 🙂

 4. Anna: Jag tror inte att man kan läsa om förlossningen för tidigt, jag försökte oxå och tyckte det var jäääättetråkigt, precis som att jag tycker att det är tråkigt att läsa om illamående o missfallsrisk nu i v 37. Kunde inte relatera till förlossning då och inte till missfallsskräck nu. Men nu börjar ju finalen av graviditeten att närma sig så nu vill jag läsa massor om förlossningen.
  Angel: Absolut!
  Sandra: Jag har fått det tipset, och tyckte att det verkade klokt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.