Som en dröm

image826

De här underbara pumpsen är precis min stil. Tyvärr kan jag just nu bara drömma om high heels. Men de vore underbara att ha i skosamlingen. De går att klicka hem här.

13 tankar på “Som en dröm”

 1. Hej! jag trillade in på din blogg genom Engla’s showroom och tycker att den är helt underbar!
  jag läste att du är journalist och jag har också fått upp ögonen för det yrket! men jag undrar bara vilken/vilka utbildningar du läst och/eller vilket universitet du gick i? jag är så kluven för jag vet inte riktigt hur man blir journalist men alla säger att det passar mig och jag har även intresse för det, så varför inte?
  hoppas du kan hjälpa mej liiite på traven i alla fall på väg mot mitt (och ditt) drömyrke!
  Tack på förhand och klappa bebisen i magen från mej!
  Diana

 2. Hej!
  Dem finns på rean i Diesel store i sthlm, 50 %… handlade dem andra med kilklack då… Hur fina som helst… 🙂

 3. Diana: Åh vad kul att du gillar bloggen! Fortsätt att läsa den, snart kommer den ju att handla om två prinsessor istället för en!
  Jag läste en utbildning på Södertörn. Den var en blandning mellan ett akademiskt ämne (jag läste samtidshistoria) och journalistik, utbildningen var 3,5 år. Jag tycker att du ska försöka dig på journalisthögskolans utbildning. Den håller en hög klass och har i särklass det bästa ryktet i branchen. Om du är osäker kan du kanske börja med en kvällskurs på Poppius, det är en privat utbildning med hög status. Det är en tuff arbetsmarknad, många som slåss om samma jobb, men om man vill så tror jag att allt går. Titta bara på den nya chefredaktören på Cosmopolitan, Maja Persson, hon började som redaktionsassistent på tidningen för sju år sedan och nu har hon jobbat sig upp till toppen. Om du har ytterligare frågor får du gärna maila mig på girlebloggen@spray.se. Lycka till!
  Alexandra: Åh, 50% det var ett bra tips! Tyvärr kan jag omöjligt testa ut en bra storlek eftersom mina fötter är så svullna på grund av graviditeten. Hoppas du är nöjd med ditt kap!

 4. Åå tack va du e underbar som svarar på mina frågor! jag ska kolla upp allt du skrev BUMS! så jag kan börja snart.. så tråkigt att bara sitta hemma lr jobba efter studenten, man saknar faktiskt utbildning även om man inte kunde sluta längta tills det var slut, men det är ju NU det börjar 😀
  Jag hoppas bara att journalistik inte behöver mycket matte. Jag är hur grym som helst på språk men när det kommer till siffror så står det totalt still 🙁

 5. Diana: Det är urkul att plugga och vad jag vet så krävs ingen matte (utom för den grundläggande behörigheten), men det beror ju förstås på vilken sorts journalistik du vill ägna dig åt. Lycka till!

 6. J: Den finns, på min tid hette programmet samhällsstudier med praktiskt journalistik, nu heter det Journalistik med samhällsstudier och är vad jag förstått något omgjord sedan jag läste det. Jag tyckte att utbildningen var något ojämn, Södertörn är ju ganska ung som högskola och har inte alls samma status som journalisthögskolan, därför brukar jag rekommendera JMK/JMG då jag i efterhand förstått att den utbildningen ses som bättre.
  Södertörn som skola är ”friare” än t.ex. Sthlms universitet (läste ett år där), vilket passar endel medans andra inte gillar det. Tyvärr kan det ibland tendera att bli lite ”gymnasiekänsla” på södertörn, vilket jag inte uppskattade. Vissa lärare jag har haft har varit outstanding medan andra har haft tydliga problem i sin yrkes- och lärarroll.

 7. Tackar för svaren! Nej, numera heter det väl precis som du säger, ”Journalistik med samhällsstudier” och den där profilen eller vad du kallar den, samtidshistoria, den finns väl inte ens att välja numera utan det är väl bara religion, historia, etnologi och idéhistoria, det kanske inte är helt rätt, men någonting som påminner om ämnerna i alla fall 😉 En kurskamrats syskon hade läst att när man har läst klart utbildningen har man antingen examen i själva profilämnet som man läser eller i journalistik, hur tror du att det fungerar? Tänker eftersom man söker till ”Journalistik MED samhällsstudier”! Nej, jag har förstått att statusen är lite problematisk och i bloggvärlden finns det exempel som ”Det är nästan aldrig någon på de större redaktionerna
  som vill anställa någon från Södertörn” 🙁 Är det så illa? Har du känt att det har varit något problem med din utbildning eller har du känt att du har blivit bemött annorlunda än vad du kanske skulle blivit annars, bara för utbildningen? Varför gick du utbildningen på Södertörn, istället för på journalisthögskola eller folkhögskola m.m. som en del väljer? Förresten, när jag i alla fall frågar, hur känner du för det här med profiler och sådant, tycker/tror du att det låser jobb-möjligheterna? Att det är svårt att få chansen att göra annat inom kanske andra ämnen m.m.? Du får gärna berätta lite om din utbildning och vägen till ditt yrke, för det verkar vara någonting som du verkligen har önskat att jobba med, om jag inte har förstått fel 🙂

 8. J: De har bara bytt ut samtidshistoria mot historia (eg inte så stor skillnad). Jag vet inte hur det fungerar med examen. I slutändan tror jag att det är viktigare hur/vem du är som person än vilken status din utbildning har. Som i alla brancher kommer man oftast längst med kontakter. Svårigheterna som jag har upplevt är att folk (både branchfolk och andra) inte känt till utbilningen utan jag har hela tiden fått förklara vad den går ut på. Anledningen till att jag gick den här utbildningen var att jag redan hade 60 p samtidshistoria som jag läst som fristående kurs, och när jag upptäckte att jag kunde kombinera min passion journalistik med de poäng jag redan hade hakade jag på. Jag tror inte att profilerna låser några möjligheter, snarare tvärt om. Iom min utb har jag ju specialkundkaper i samtidshistoria vilket kan hjälpa mig om jag söker jobb inom det området.

 9. Hej Stina
  Menar du att södertörns högskola skulle vara sämre statusmässigt än vad SU skulle vara? Jag har läst 2 år på SU nu och funderar på att byta till SH för att det tydligen ska vara bättre där. Men så tycker inte du, eller? Skulle vara snällt om du kunde förklara så mycket du orkar om varför. Jag har så svårt för att välja. Vad menar du med ”gymnasiekänsla” t.ex.?
  Vore tacksam för svar 🙂
  /Jessica

 10. Tusen tack! Jag ska skriva ihop några frågor inom de närmsta dagarna, sen mailar jag dig. Men också angående något annat, jag berättar mer i mailet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.