Vart ska lillan sova?

Har ju beställt en spjälsäng från Ikea, som ska komma hemskickad. Det är meningen att den ska komma nästa vecka. Jag har längtat så att få provbädda sängen. I dag damp det ner ett brev från Ikea på halvgolvet. Leveransen är försenad. Beräknat leveransdatum: 12 september. Det är 8 dagar innan bf. Hoppas verkligen att leveransen inte drar ut ännu mer på tiden. Var ska då lillan sova?

Publicerat i Maja:

21 tankar på “Vart ska lillan sova?”

 1. Oj, det blir snålt om tid. Vi beställde våran från babyproffsen, och leveransen skulle vara på ”ett par veckor”, men vi har inte hört ett knyst från dom. Jag börjar bli lite orolig jag med eftersom dom inte ens sagt ett preliminärt lev.dat… Men i nödfall får väl lillen sova i vår säng tills hans egen kommer.

 2. Så typsikt, alla babygrejer är liksom jämt slut känns det som! Men jag vet att våran lilla bara ville sova i vagnen och hos oss de första veckorna!

 3. Ida: Ja, är det dålig plannering eller babyboom? Jag är rädd att om lillan börjar sova i vår säng kommer hon aldrig att liga i sin säng (eftersom det är vad sambon egentligen vill, ha sin sessa nära hela natten).

 4. skrev till dig för ett tag sen ang sängen, att våran dotter sover mest i vår säng, nu har det blivit ändring! helt fel hade jag, nu sover hon mestadels i sin egen, och hon sover superbra där! och jag erkänner att nu sover vi också mycket bättre.. 😉
  kram på dig tjejen!

 5. Vad typiskt att man ska behöva gå och vänta på något så viktigt när man bara vill fixa o dona o ha allt klart! Vår son sov i vår säng till att börja med men sen la vi han i egen säng och då började han faktiskt sova mkt bättre. men det är ju olika.

 6. Sofia S: Jag tror också att vi alla skulle sova mycket bättre i egna sängar. Kram tillbaka
  Hanna: Ja, eller hur, mina boarnerver kokar snart över 🙂

 7. Tro mig hon kommer inte använda sin egen säng i början ändå. Det kommer kännas bättre att ha henne i er säng. Så känner de flesta vad jag vet. När man ammar en gång i timmen är det ganska skönt att slippa stiga upp också 😉 Jag tror man ska vara glad om ens barn börjar sova i sin egen säng innan de är 3 år hehe Hoppas allt är bra!

 8. Vi vill verkligen försöka att ha henne i en egen säng och jag tror att det är ganska så mycket lättare att lyckas med om man har en säng, men har också fått höra att man ändå inte kommer att använda sängen i början. Mina boanerver klarade som sagt inte att vänta på att få en säng till efter bf så vi köpte ”ulla” som finns på Beginners. Den är från Kaxholmens sängar (på deras hemsida finns återförsäljare tror jag) och jättestabil och bra, kostade lika mycket som Gulliver på Ikea och påminner om modellen också – men bäst av allt så fanns den i lager. Fick med den hem med en gång. Lycka!

 9. Nicole: Ja, bebisgrejerna är emot mig! Men huvudsaken är att hon mår bra och att allt går bra. Det andra är ju igentligen småpotatis.
  Miamor: Tre år! Aldrig att jag ger upp min säng i tre år, inte en chans. Kan sträcka mig till någon månad, men sen ska hon sova i sin säng. Får jag inte sova ifred blir jag urgrinig. Grninig mamm=grinig bebis.
  Angel: Problemet är att det inte finns någon vit ikea spjälsäng i HELA sverige. Suck. Och jag kan ju inte åka till danmark bara för en säng… om det ens finns någon säng där. Suck.
  Carro: Kanske ska kika på en sån. Men jag vill ju ha Gulliver och ingenting annat!

 10. Det brukar finnas såna sängar på BLocket om du vill köpa en begagnad.
  Lycka till med bebisen. Har en lite kille som blev 1år nyss och han har alltid sovit i egen säng trots att han är förtidigt född. Bättre för oss och bättre för honom. Det är bra att lära barnen att man äter på dagen och sover på natten, därför tända jag alltid lampan när han var runt månaden och ammade på natten. Han har sovit hela natten sen har var 2månander. En utvilad mamma=en nöjd och glad mamma. =)

 11. Kajsa: (Tyvärr) tillhör jag sorten som vägrar köpa begagnat. Och de ikeasängar som säljs är förmodligen de med gamla måttet, det som icke är standardmått. Så jag hoppas verkligen att sängen hinner komma.

 12. Jag brukar titta på Louise Hallins frågestund på Nyhetsmorogn. Hon påpekar ofta att barn behöver mycket närhet när de är små och att det därför kan vara bra att ha dem nära intill sig på nätterna. Alternativet, som hon brukar säga, är att spjälsängen står i samma rum som er säng. Eller så har ni tur och får en bebis som klarar av att sova själv! =) Jag önskar jag hade det så. Har också svårt att sova när min dotter vaknar till hela tiden. Fast det där kommer ju i perioder också… =P

 13. Jag tillhör dem med =) Men man vet aldrig vad andra tycker så jag vara bara tvungen att föreslå det =).
  Just det ja de har ändrat måtten på spjälsängarna, dumt jag som hade tänkt att köpa en ny madrass till lillkillen =( Jaja. Lycka till med bebisen å håller alla tummar för att sängen hinner fram i tid.

 14. Miamor: Även om hon ligger i sin egen säng så kommer hon att ligga en meter från oss. Vi har en tvåa, så vi kommer alla att dela sovrum. Vill bara inte ha henne I sängen.
  Kajsa: Ja, det är lite knepigt det där. Man kan ju tycka att Ikea som är så stora borde haft standardmått för länge sedan. Men på barnsängssidan verkar de vara efter i det mesta, men de är ju billiga och pålitliga, så man väljer ju dem i alla fall.

 15. heh förstår dig. när jag var gravid och det dröjde eller jag inte fick göra klart allt så blev jag sur och grinig.. hehe. men det löste ju sig,lillan stannade 2veckor extra i magen 🙂 jag är oxå sån måste sova ifred och jag hade leona brevid mig första nätterna för jag var så rädd hon skulle sluta andas men efter en vecka så låg hon och nana i sin egen säng och det var lungt och allt. nu varierar det hur hon sover,oftast i sin egen säng för jag måste verkligen röra mig ordentligt. men jag ammar ju som sagt inte längre,hade jag ammat så hade jag inte orkat resa mig upp och lyfta över henne till min säng varje natt 🙂 åh,spännande med bebis. vill ha en till NU.. hehe. kram

 16. Vi hade samma problem. Har sen juni månad försökt fått tag på Gulliver spjälsäng. Fick sen höra att den var slut i hela landet och ska komma in under vecka 34. Nu på semestern bilade vi i Tyskland och passade på att köpa sängen där. Kändes lite fånigt att dra hem ikeamöbler ändå från Tyskland men eftersom vi hade bilen och ändå råkade köra förbi ett ikea så slog vi till. Nu står sängen klar och bf är om exakt två veckor. Om jag var du skulle jag kanske bädda i en korg eller liknande första tiden, om nu sängen dröjer ännu längre, ofta vill ju bebisar ligga rätt tätt första tiden. Annars funkar nog vagnen utmärkt också som Ida ovan föreslår.

 17. Therese: å, du förstår min poäng precis! Ja, vi får väl hoppas att naturen löser det hela och lillan stannar kvar i magen tills sängen har kommit.
  Carina: Smart med Tyskland! Vi får se, än så länge ser det ju ut som om sängen kommer innan bebisen, och då behöver vi ju inte oroa oss. Om den inte hinner komma handlar det nog om dar, inte veckor, så vår säng/vagnen blir nog ett bra substitut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.