Babyshopping

image818

Igår var vi ju och skulle shoppa till babyn. Överst på listan stod ett skötbord. Låt oss säga så här: Vi har ett väldigt litet badrum. Och den lilla yta där vi skulle kunna ha ett sådant ihopfällbart skötbord (väggfäst) är ännu mindre. 60 cm för att vara exakt. Alla skötord jag har hittat har varit minst 70 centimeter breda. Men så upptäckte jag en nyhet i Babyproffsens egna sortiment. Ett skötbord som bara var 56 cm brett. Glad i hågen styrde vi kosan mot Babyproffsens butik på söder. För att upptäcka att skötbordet inte har kommit in ännu! Hur kan de visa upp skötbordet både på hemsidan och i katalogen utan att berätta att det inte kommit ut i butik ännu? I slutet av augusti ska det komma, och tanten i butiken lovade att ringa mig när skötbordet anlänt. Suck, varför är alla babyprylar emot mig? Haha, ingen säng, inget skötbord och ingen rosa filt. Angående den rosa filten så har jag fått en ny ledtråd. Ska kika närmare på den på måndag. Lovar att rapportera om status på "Operation: babyfilt" förändras 🙂

Gårdagens runda var i alla fall inte helt fruktlös. Vi köpte lite smått och gott (bland annat ett regnskydd till vagnen). Men det bästa utav allt: En Baby björn bärsele. Vi köpte den varianten med en stödskena, den går att använda lite längre (både tidsmässigt och åldersmässigt på babyn) eftersom belastningen fördelas bättre. Den är jättefin. Brun, så att den matchar vagnen. Så nu kommer jag att kunna vara nära lillan, men ändå ha händerna fria till annat (sopping, städning, bloggning, ja, you name it!)

Publicerat i Maja:

15 tankar på “Babyshopping”

 1. Åhh finns dom i brunt med?! Det visste inte jag, vi ska snart köpa en med, fungerar den som det visas på bilden? Man vill ju gärna ha barnet mot sig först när det är litet och ömtåligt. Ha det fint! Kram Ida

 2. Hihi hej! Du är rolig! 🙂 Du funderar inte på att typ riva väggen i badrummet och kanske baxa in ett värstingprojekt till skötbord? Eller kanske skippa det helt… vafasen, going oldstyle! tänk förr liksom… då klarade de sig fint med lite renhud och några löv! 😉
  Du är fin och cool! Jag är inte gravid men det är ju inte utan att man börjar fundera när varenda blogg man ser visar ursöta små bebiskläder eller nyfödda snuttisar! Så om jag skulle bli gravid nu kan man nästan säga att det ”är ditt fle (bland annat)”… ska nog säga det till killen min, hehe.
  Lycka till!

 3. Ida: Japp, urfin brun med beiget innuti. Det finns ju en galen neongrönmönstrad oxå, hiskelig. Enligt försäljaren hade de inte sålt en enda av den sorten. Vad jag har förstått kan man ha bebisen emot sig i alla Babybjörns modeller. Det är ju när den blir lite större som den tycker att det är tråkigt att stirra in i mammas hals.
  Plupp: Vilken bra idé att riva badrummet 😉 Tyvärr är det ju en hyresrätt, så kanske lösningen med löv är bättre! Du har rätt i att det är väldigt mycket bebisar i bloggvärlden just nu.
  Miashopping: Jag tror stenhårt på skenan, särskillt för mig som lätt får ont i ryggen.

 4. Vi funderar också på just den babybjörnen.. Vi har också pyttebadrum vi letade och letade men hittade inget skötbord så det slutade med att vi fick köpa ikeas sniglar och riva duschväggarna och sätta upp draperi :/ hoppas ni hittar något!

 5. Har också funderat på att köpa en sån, men kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska ha en BB eller en sjal. Hur kom det sig att du bestämde dig för en BB?

 6. Sandra: Ja, vad gör man inte för småttingarna? Jag håller tummarna för att Babyproffsens hinner komma.
  Maria: Varken jag eller sambon är sjalmänniskor. Om jag ska vara ärlig tycker jag att det är riktigt fult. Så valet var självklart, vi ville ha klassikern BB.

 7. hej! såg bärselen o undrar i vilken affär du köpt den, babyproffsen? är den brun med ljusbruna ränder? vad kostade den? hoppas du inte tar illa upp av alla mina frågor! mvh Lise

 8. Japp, den är brun med beige ränder och foder. Vi köpte den på Babycenter invid Hornstull, men såg även att de hade bärselar på Babyproffsen på Hornsgatan (vid Zinkensdamm) där vi var och letade efter skötbord. Såg dock inte om de hade bruna där med. Jag tror att vi betalade 1 099 kr för den. Fråga på bara!

 9. Jag vill tipsa om skötbord att ha på badkaret. Om ni nu har badkar. Så löste vi vår situation nämligen, i vårt minimala badrum, och det har funkat finfint!

 10. Maria: Tack för tipset! Badkarsbord kan nog vara smart, men jag tycker det verkar lite bökigt att lyfta bort det hela tiden när man vill duscha/bada. Vi har kikat på ett sånt man fäller upp, men vi har ett fönster ovanför badkaret, så det skulle se jätteskumt ut. Håller tummarna för att det från babyproffsen kommer i tid.

 11. Vi har kollat runt på flera ställen och denna modell, baby carrier active, ligger på 1099 kr precis överallt. Vi bestämde oss för denna efter att ha frågat flera vänner. En del har varit nöjda även med bärsjal. Vi valde denna med ryggskena då den billigare varianten med kors i ryggen tydligen inte sitter så bra på plats och inte ger samma stöd för ryggen. Vi köpte en svart med röda detaljer, riktigt snygg!

 12. Carina: Jag har också sett att priset är det samma överallt, bra tycker jag! Eftersom vi inte är bärsjalsmänniskor så har det aldrig varit ett alternativ för oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.