Going on a trip?

image751image752

Jag skulle verkligen behöva investera i en snygg weekend väska. Jag har en kabinväska, men i vissa fall är den ganska opraktisk. Jag kommer ju inte åka på någon trevlig weekend-trip inom den närmast tiden, men jag är ändå i allra högsta grad i behov av en väska i den storleken. Eftersom jag kommer att ha en förlossning inom en överskådlig framtid måste jag också ha vad alla blivande mammor kallar för "BB-väskan". Denna väska, eller i alla fall innehållet, är magisk. Det är i den du packar ner bebisens första kläder. Och kläder till dig själv. Och favoritskivan, toalettartiklarna och kankse en trevlig bok. BB-väskan är din överlevnadsväska. Många förstföderskor planerar i flera månader vad som man kan tänkas behöva packa ner i väskan. Man skriver listor efter listor. Uppdaterar. Adderar och drar ifrån. Jag tror att packningen av BB-väskan är en del av den mentala förberedelsen inför förlossningen.

Jag vill gärna att min BB-väska är snygg, praktiskt och "jag". Jag vet inte varför jag hänger upp mig på just
väskan, men det har väl något med uppladningen att göra. Drömmen vore ju att glida in på BB med en klassiker i weekend-bags sammanhag från Mulberry. Men ett sådant köp kan jag inte riktigt motivera. Har dock sett två fina alternativ, en från Oilily och en från Wedins. Har ni några andra tips på snygga weekend väskor?

10 tankar på “Going on a trip?”

  1. Jag tycker att du mer ska fokusera på innehållet i väskan… Favoritgodis, nåt att läsa, amnings-bh, mammabyxor – ja tyvärr, mammabyxorna får du dras med ytterligare ett par månader! Åsså några pyttesmå kläder till den lilla – glöm inte en mössa till lilla känsliga huvudet.

  2. Så sant så sant. Vet inte riktigt vad man tror ska hända om man glömmer något ”viktigt”. Själv har jag en weekendväska som påminner om den från wedins. Misstänker dock att de sakerna jag har på listan aldrig kommer att rymmas i weekendväskan. Antingen är väskan tänkt för en kortare weekend eller så är det jag som tänker att BB kräver mer rekvisita än det gör… 🙂

  3. Johanna: Jag gillar när de har bra pris!
    Matilda: Å, ska gå in o kika. Tack för tipset!
    Carro: Jag tänkte fuska lite o ta med skötväskan också. Då kan man packa bebisens saker i den, och våra saker i den större väskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.