En ny stjärna på himlen

Modette är en ny modetidning som ska utmana Elle och Damernas värld och jag kan inte säga annat än: Äntligen! Jag har längtat efter fler lite tyngre modetitlar på den svenska tidningsmarknaden.  Målgruppen är 18-29 år. I vår kommer första numret och tidningen kommer självklart även att ha en hemsida (ett måste i dessa sammanhang), adressen dit är www.modette.se. Tidningen kommer att ligga under Egmont förlag, som även har tidningen King. Man kan inte annat än undra om förlaget vill utmana förlaget Hachette som har konkurrenterna Elle och Café.

 

På den nya redaktionen finns en hel del erfarenhet. Maria Soxbo, som tidigare varit chefredaktör för Plaza kvinna, kommer även här att inneha chefredaktörsposten. Kicki Berg, som inte synts på ett tag, förmodligen på grund av mammaledighet, blir modechef. Det ska bli himla intressant och se vad hon kan göra. Klä sig kan hon definitivt, och jag antar att hon tar med sig en sprängfylld adressbok med kontaktuppgifter till en massa intressanta människor. Moderedaktör blir forne Aftonbladetmedarbetaren Lisa Carlén. En annan Lisa, Lisa Cornelisson, som tidigare varit på Stureplan, blir redaktionschef. Självklart har även bloggerskorna  fått sin beskärda del. Eleonor Nygårds, på ytligheter, kommer att blogga på hemsidan.

 Det ska bli himla spännande att se hur den här tidningen ska slå in sig på tidningsmarknaden. Jag hejar i alla fall på dem. Ska bli superkul att se vad de kan åstakomma.

5 tankar på “En ny stjärna på himlen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.