Adrey Tatou

28524-597

Fraska Audrey föddes 9 augusti 1976 i Beaumont, Puy-de-Dôme. Hon slog igenom internationellt som Amelie i filmen Amelie från Montmartre. I filmen spelar Audrey servitrisen som lagt en minst sagt underlig barndom bakom sig och bor nu ensam i en härligt sliten lägenhet i Paris-delen Montmartre. En dag hittar hon ett plåtskrin under en av golvplankorna i lägenheten. Skrinet har tillhört ett barn som tidigare bott i Amelies lägenhet. Amelie beslutar sig för att göra allt för att återlämna skrinet till dess rätta ägare. Efter lite detektivarbete lyckas hon spåra upp en vuxen man. När asken är återlämnad, utan att Amelie har avslöjat sig, iakttar hon hur mannens liv förändras efter att han återfått sina saker. Detta är starten på Amelies visioner om att försöka göra sina medmänniskors liv lite gladare. Och ibland lite krångligare. Hon är försiktig med att inte avslöja sin identitet.  Har du själv inte sett filmen ännu, är det hög tid att göra det. En fantastisk film. Här senast kunde vi Audrey i storfilmen DaVinci-koden mot Tom Hanks.  

Audreys egna idoler är Meryl Streep, Paul Newman, Juliette Lewis, Jodie Foster och Julianne Moore.

 

Audrey klipper ur intervjuer och bilder på henne själv ur tidningar och sätter in alltihop i en klippbok.

 

Att hamna i Holywood har inte varit något mål för Audrey, hon har varit försiktig med sina rollval.

? Jag skulle gärna göra en amerikansk film, men jag vill inte göra någon ?Blah Blah, uppföljaren?, utan i så fall ska det vara en film som passar mig, sade hon innan hon tog rollen som Sophie i ?Davinici-koden?.

 

Anledningen till att jag beundrar henne, bortsett från hennes otroligt vackra anlete och fantastiska sätt att förmedla Amelie i hennes genombrottsfilm. Jag tycker att Audrey verkar gå sin egen väg, hon har en egen agenda och vägrar att ?sälja? sig till Hollywood. I dagens likriktade samhälle behöver vi individualister, människor som värdesätter sin egen integritet. Något som jag tycker att Audrey gör.

4 tankar på “Adrey Tatou”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.