Mauritiusresan del 3: Shopping

När jag åkte hade jag stora förväntingar på de fabriksoutleter som jag hört skulle finnas på ön. Textilexport är Mauritius tredje största inkomstkälla, efter socker och turism, och jag hade hört att bland annat Ralph Lauren skulle ha sin fabrik där. Tyvärr hade många av dessa försäljningar stängt igen på grund av piratkopieringen. "Folk" köpte förr orginal på utföräljningen och masskopierade dessa. Numera är det osäkert om det finns orginal kvar att köpa billigt överhuvudtaget. Hittade en del, exempelvis lite klänningar och tröjor från Pepes Jeans, men inte till några superpriser. Mycket av det som sades vara fabriksutförsäljningar var tydliga piratkopior, exempelis massvis av burberry, i några fall med fel rutor och fel stavning och "louis vuitton"-flip-fops..

Men jag misströstar verkligen inte, har fått tag på några riktiga godbitar.

Obligatorisk turistshopping

Man kan ju faktiskt inte åka på charter utan att tusristshoppat… eller kan man? T-shirten (detta är baksidan) köpte jag på katamaranen och handuken var ett måste eftersom jag inte hade någon med mig…

Port Louis
En  mindre solig dag åkte vi in till huvudstaden Port Louis för lite shopping. Jag kom hem med tre superfynd (varav ett så härligt att den får en egen rubrik, se längre upp).

Jag hittade ett par snygga Dieseljeans i en bra ljus tvätt (har letat länge efter en bra ljus tvätt) och en supersöt blus i världens finaste affär. Butikerna på Mauritius var överhuvudtaget väldigt välinredda och personliga. De liknade mer massiva walk-in-closets än butiker. Superfint. Ofta fick man vackra papperspåsar, vilket kar lyxknslan betydligt.

 

Investering i god kvalite
Bortsett från att jag ville handla på fabriksoutleter var jag även ute efter en kashmirtröja och en pashminasjal, något som de har mycket prisvärt på mauritius. Det blev några investeringar i basgarderoben, en klassisk svart rundringad kashmirtröja (som inte alls är "dammig" som det ser ut på bilden), en v-ringad jordgubbsröd kashmir, en svart pashminasjal och en vacker benvit sjal med mönster i 50% kashmir och 50% siden. Den är jättevacker och bilden gör den inte rättvis, lovar att ni kommer att få se den myket vackrare vid ett senare tillfälle.


Lyxiga skönhetsprodukter
Både Arlandas och Mauritius taxfreebutiker fick sig ett besök. På Arlanda invetsterade jag i en Dior show unlimited, den klassiska mascaran jag hört så mycket om och som jag var så nyfiken på. En annan "kändis" som väckt min nyfikenhet var Yves Saint Laurents Touche eclat (consealer). Ingen av produkterna gjorde mig besviken!

Innan jag åkte gjorde jag en ansiktsbehandling och jag ansåg att det var dax att investera lite i hudvård. I Clarins hörna blev jag kompis med Hydration Plus Moisture Lotion, en underbar dagcreme i pumpflaska och rengöringen Gentle Foaming Cleanser. När jag köpte två Clarinsprodukter fick jag en liten goodiebag i form av en söt neccessär, innehållande en liten dagcreme, en liten nattkräm, superskön ögongele och en liten bodylotion.

På Mauritus hade jag en 10% rabatt-check och investerade i en Bioterm Lait Corporel, den bästa hudlotionen och en toner från Loreal.

1 tanke på “Mauritiusresan del 3: Shopping”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.