Varför är mitt tomrum redan fyllt?

Vi har ett projektarbete i skolan som går utt på att vi, i grupper om 4-5 elever, ska skriva varsin artikel inom ett tema. min grupp har valt typ: Föreställningen om sexualitieten i Sverige. Frihet i tanke eller praktik?

Jag har tänkt att skriva om att homosexuella inte få ge blod. Eller rättare sagt, i tanken får inte män som har haft sex med män ge blod, men i vissa fall får folk inte ge blod bara för att de är homosexuella. Nu har socialstyrelsen lagt ut ett nytt förslag som innebär att denna grupp ska få ge blod, men endast efter en sexmånaders karrantän från sexuella förbindelser. Eftersom förslaget kom ganska nyligen har varenda tdinging skrivit om det. Poängen med vår uppgift är att fylla ett tomrum i journalistiken. Mitt tomrum verkar vara hyfsat välfyllt.. Suck.

Några förslag? Bråttom har jag ju oxå förstås, ska ju dra om en vecka….

2 tankar på “Varför är mitt tomrum redan fyllt?”

  1. fast det där med karantänen är ju en intressant ingång som inte varit uppe i medierna så mycket (vad jag vet). 6 månaders karantän från sex?? Det låter ju sjukt!

  2. Ja, det är nog det jag ska dra på. Hur många lever utan sex i ett halvår? Det kommer funka bra på vår överrubrik. Förslaget kanske ger rättigheter i tanken, men i praktiken kan det ju inte bli så himla många fler.. Undrar om det är annorlunda om man har fast partner… sexmånaderskarantänen gäller även för de som köpt sex eller som är prostituerade..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.