Girle blickar framåt

Även om det är juli, 25 grader ute och jag befinner mig på semester kan jag inte låta bli att bli lite småsugen på hösten. Varför kan jag inte njuta av den årstiden som jag befinner mig i? Jo, för att jag har ett jobb där höstkläderna börjar trilla in redan i början på juli. Jag premunurerar på tidningar där augustinumret (som kommer i mitten av juli) handlar nästan uteslutande om vad som gäller inför hösten. Jag får hem kataloger från de stora postorderföretagen tjocka som biblar, sprängfyllda med höstnyheter. Jag läser andra bloggar där bloggerskorna är lika mycket i framtiden som jag. Därför kan jag inte låta bli att snickra ihop en liten lista hur Girles höstmode ser ut.

Ytterplagg: Självklart min skinnjacka, den hänger med länge, länge till. Kommer att varvas med min svarta trench som jag ska köpa idag. Senare, när snön faller, min chokladbruna kappa från Estland.
På önskelistan: Eventuellt en brun skinnjacka oxå.
Byxor: Förhoppningsvis mina 7 for all mankind, som borde vara på väg till mig i skrivandets stund. Svarta smala cigarettbyxor. Rutiga gubbyxor från förra året. Mysiga och varma. Tights, tigfts, tights..
På önskelistan: Grå och Svarta Cheap Monday (mina gamla är för stora), ett par raka jeans i mellanblått.
Överdelar: Koftor, koftor, koftor… Det absolut bästa plagget. Söta baslinnen, vanliga långärmade svarta och naturvita t-shirts.
På önskelistan: Cashmerekoftor, inhandlas nog på Mauritius. Oversized koftor. Söta, nätta koftor. Se inlägget om H&M beställningen.
Klänningar/ Kjolar: Svart pennkjol. En del av mina klänningar kan jag nog använda till hösten. Bland annat den svarta skjortklänningen med mönster i 50-talsmodell från Trend. Kommer vara superfin med strumpbyxor, stövlar och kofta. Svart t-shirtklänning med puffärm.
På önskelistan: Förklädesklänning, ärmlös med fickor. Kanske stickad klänning?
Skor: De svarta ballerinorna så länge det går, tills jag fryser för mycket.
På önskelistan: Guccistövlarna jag såg i förra veckan, snälla, snälla Gud? Annars ett par andra skinnstövlar. Ganska höga, de ska kännas nätta, ca 5 cm hög klack, rundad tå, svarta eller bruna. Ett par klassiska svarta pumps med lätt rundad tå i skinn. Ett par ankelboots.
Väska: Speedyn of course… Till fest, min kuvertväska. Till resa: min hallonrosa kabinväska.
På önskelistan: Speedy. En till kabinväska, modell större, i samma färg som min andra.
Färgval: Svart, naturvitt, grått, brunt. Accenter: rött, dimrosa, dimlila. Leopard som accentmönster.
Accessoarer: Röda skinnhandskar, basker, guldsmycken, brosher och scarfs.
 

1 tanke på “Girle blickar framåt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.