Förändringens vindar…

28524-450

… brukar dra förbi mitt hem då och då. Nu är det snart ett år sedan vi flyttade in i vår lägenhet, och den känns väldigt halvfärdig. Vardagsrummet är någotsånär färdigt, det har sin röda vägg, sin vita (nåja, jag har en förmåga att spilla väldigt mycket) soffa, sitt mörka bord och rumsavskiljare/bokhylla. Men det finns lite grejer kvar att fixa, en hylla till stereon och eventuellt en skänk, men det kan vänta.

Hallen målade T i våras, men det fattas lite. Väggarnas chokladbruna färg kommer förhoppningsvis att kombinras med en antik helfigurspegel i guld, den ommålade klassiska klädhängaren i guld, en liten kristallkrona och vita skoboxar till förvaring.

Sovrummet är också halvfärdigt, det har en fin färg, kallas av tillverkaren för gräddkola och i folkmun för kaffelatte. Vi har en byrå och en grön fotölj, men jag saknar känslan. Jag skulle vilja ha hotellrumskänsla där inne. Skulle vilja hitta en tjock, vit matta som i princip täcker hela golvet. Jag skulle vilja ha välpressade, tjocka, bruna linnegardiner så att det blir riktigt mörkt på natten. Jag skulle vilja ha lika dana nattduksbord till mig och T. På sängen skulle jag vilja ha en massa kuddar och ett fint överkast. 

Men i höst ska vi nog först prioritera köket. Där har vi ännu inte målat. Jag skulle vilja ha en fondtapet på ena väggen, den här från Sandberg är snygg. Jag skulle vilja plocka upp en färg i tapeten till kökets övriga väggar. Eftersom vi har en hyresrätt är inte en köksrenovering på tal, men däremot kan man göra små förändringar som gör mycket. Jag täkter byta ut de trista trähantagen på skåpluckor och lådor till ett par i borstat stål. Köksstolarna ska få egna överdrag och om jag hittar så ska kaklet få nya kakeldekorer. Nytt vardagsproslin som matchar resten av köket ska införskaffas på Ikea. Jag tror att kökt kan bli rikitg syggt om det får en ansiktslyftning från det trista standardköket det är nu.
 

Bilder www.strandberg.se, www.ikea.se och www.ellos.se.

3 tankar på “Förändringens vindar…”

  1. Sandberg har snygga klassiska tapeter! OM du gillar den stilen rekommenderar jag också Cole and son fast de är kanske lite i dyraste laget?Vi har fortfarande inte bestämt vad vi ska ha för tapet i vardagsrum/matrumsdelen. Hela vårt hem är en stor byggarbetsplats just nu *phu!*. Just nu är jag mest på jakt efter snygga matsalsmöbler men har svårt för att hitta nåt (i rimlig prisklass) som faller mig i smaken…

  2. Det kan vara värt att kolla loppisen. Har man tur hittar man fina grejer nästan gratis. Ibland är det värt att köpa ett ”renoveringsobjekt”. Äkta hantvärk för förmånliga priser hittar man bara på loppisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.