fakeblogg?

Har en blogg som jag har läst några gånger och jag är mycket kritisk till om den här karaktären är the real deal. Bloggaren i fråga är i tonåren, har ett efternamn som kan indikera på rikedom, men inte nödvändigtvis. Bloggaren talar vitt o  brett om sina märkeskläder o märkesväskor (hon tycks ha fyra-fem av de absolut nyaste väskorna för minst 10 000 kronor styck). Hon berättar ständigt  om sina nya inköp, men visar aldrig upp dem på bild, hon länkar istället till bilder på liknande produkter, bliderna ser ut att komma från typ google. Okej det är många som inte visar bilder på sina inköp, undertecnad inkluderad. I mitt fall beror det på att jag inte har en digitalkamera. Men om man kan spendera ca 50 000 på en vecka kan man skaffa sig en kamera. De gånger hon visar bider på sitt hus, rum eller sig själv ser de väldigt proffisionella ut..

På något vis känns det här to good o be thrue.  Jag tror att de enda personerna som kan göra sådana här typ av inköp utan egen inkomst måste ha föräldrar med otroliga tillgångar. Och det finns väl bara en begränsad skara av dessa familjer i sverige, såsom persson (h&m), bernadotte, bonnier, kamprad (ikea) osv. Skulle de låta sin dotter skryta så mycket över internet?  Eller det kansle är äkta? Blogaren kanske existerar? Och jag kanske bara är avundsjuk för att jag saknar ekonomiskt oberoende?

Även om jag i det här fallet skulle ha fel, blir jag ändå lite fundersam över fenomenet.  I praktiken skulle man kunna starta en blogg och hitta på en person. Man kan ge henne eganskaper och kläder. Känsor och karaktärsdrag. Det skulle vara lätt, ingen kan ju kolla en. Men hur schysst skulle detta vara mot de "riktiga" bloggarna? De som sparar i månader  för att få ihop till en dior vintage clutch. En bloggare som träffar andra likasinade på bloggen, människor som hon inte skulle träffa i verkliga livet? Bloggare som växlar innersta tankar med varandra. Skulle det då vara shysst att fejka?  

14 tankar på “fakeblogg?”

  1. hi hi, jag funderade på exakt samma sak när jag råkade på bloggaren i fråga (tror att det är samma som fällt någon kommentar i min blogg). Det jag reagerade mest på var faktiskt att hon skrev ut efternamnet, jag har inte träffast på någon bloggare innan som signerar kommentarer med för och efternamn.

  2. Tror jag har sett samma blogg jag med, typ en ung tjej som skriver om sina dyra outfits och grejjer fast hon inte har bild. Hmm, jag tror nog det är fake :S

  3. haha, aa tanken slog mig oxå när jag hittade hennes blogg!! speciellt det där med efternamnet.. konstigt… kul att du tar upp det =)

  4. titta!! jag trodde jag var den enda tjejen som hade ”knäckt” att det faktiskt inte var the real deal. Vad bra att du faktiskt skrev ett inlägg hihi

  5. Jag vet inte om jag tror att det är äkta eller fake. Jag trodde att det var äkta först, men det tror jag inte längre. Skit töntigt faktiskt!

  6. Jag vet inte om jag tror att det är äkta eller fake. Jag trodde att det var äkta först, men det tror jag inte längre. Skit töntigt faktiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.